Nieuws Antwerpen Antwerpse gamestudio Cybernetic Walrus haalt extra kapitaal op

Antwerpse gamestudio Cybernetic Walrus haalt extra kapitaal op

Antwerpse gamestudio Cybernetic Walrus haalt extra kapitaal op

ANTWERPEN/NIEL – Cybernetic Walrus heeft zijn financieringsronde afgerond om zijn nieuwe game Rise of Humanity verder te ontwikkelen en de dienstverlening naar de B2B-markt uit te bouwen. Eén van de investeerders in de Antwerpse gamestudio is Media Invest Vlaanderen, een joint venture van de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en de VRT.

Cybernetic Walrus, dat eigen games op de markt brengt en daarnaast ook apps, games en 3D-visulatisaties ontwikkelt voor derden, lanceerde vorig jaar al een eerste game Antigraviator. Met dit futuristisch racespel, waarvan er dit jaar een versie voor Xbox en Playstation4 verwacht wordt, won het bedrijf tal van prijzen.

De Antwerpse start-up mag als enige in België opleidingen verzorgen voor de 3D-game engine Unity.

Diversificatie is nodig

Cybernetic Walrus wil meer inzetten op diversificatie en niet enkel focussen op pure game-ontwikkeling. Daarom startten ze een B2B-businessline op.

“We zien dat de game industrie internationaal groeit en dat virtuele en geaugmenteerde realiteit meer en meer ingeburgerd geraakt in de industrie. Deze tendens beginnen we ook in België te zien. Dit jaar hebben we al zes nieuwe werknemers in dienst genomen en dankzij deze investering zullen we nog een aantal bijkomende mensen kunnen aanwerven”, zegt Mike Coeck, ceo van Cybernetic Walrus.

Nieuwe game

Rise of Humanity zit in de fase van pre-productie en wordt op de markt verwacht begin 2021.

“De gaming sector groeit en professionaliseert, ook in Vlaanderen. We geloven dat Cybernetic Walrus een sterke partij kan zijn binnen deze groeiende sector”, aldus Roald Borré, bestuurder bij Media Invest Vlaanderen.

Cybernetic Walrus is officieel in Niel gevestigd, maar werkt vanuit Antwerpen. Het bedrijf werd opgestart door vier alumni van de bacheloropleiding Digital Arts en Entertainment aan Howest in Kortrijk. Naast Media Invest Vlaanderen, stapt ook Reinhart de Lille als business angel in en investeren een aantal particulieren via een Winwinlening.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.