Nieuws Antwerpen Antwerpse haven krijgt privaat 5G-netwerk

Antwerpse haven krijgt privaat 5G-netwerk

Antwerpse haven krijgt privaat 5G-netwerk

ANTWERPEN – De site van de Duitse chemiereus BASF krijgt het eerste private 5G-netwerk in het Antwerpse havengebied. Onder andere in Genk, Zeebrugge, Wallonië en op Brussels Airport zijn dergelijke private netwerken reeds actief.

De uitrol van 5G in ons land draait op volle toeren. Dinsdagochtend nog kondigde minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) aan te trekken voor 21 proefprojecten rond 5G.  In de Antwerpse haven is het dan weer de telecomoperator Citymesh die aan een 5G-netwerk bouwt. Specifiek doet hij dat bij chemiebedrijf BASF. “Meer bandbreedte is optimaal voor de veiligheid”, klinkt het bij de partners. “5G helpt bij brandpreventie, het monitoren van installaties of teams, en het verhoogt de algemene efficiëntie van de haven.”

LEES OOK. BASF-Antwerpen bouwt nieuwe productie-installatie

Industriële toepassingen

De komende twee jaar zullen de partners het private netwerk installeren op de site in Antwerpen. Daarna worden enkele industriële toepassingen op het netwerk geactiveerd. Zo komt er bijvoorbeerd een uitgebreider netwerk voor communicatie met locatiegegevens voor snelle interventies, livestreaming en het monitoren van gezondheidsgegevens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.