Nieuws Antwerpen Antwerpse horeca verenigt zich en legt lokale pijnpunten bloot

Antwerpse horeca verenigt zich en legt lokale pijnpunten bloot

Davy Brocatus

Antwerpse horeca verenigt zich en legt lokale pijnpunten bloot

Davy Brocatus

Davy Brocatus

Eind november werd de aftrap gegeven van de eerste editie van Horeca Antwerpen Gaat Lokaal onder leiding van Davy Brocatus, voorzitter van de lokale vertegenwoordiging van Horeca Vlaanderen in Antwerpen en omstreken.

Horeca Antwerpen Gaat Lokaal heeft als doelstelling de Antwerpse horeca ondernemers dichter bij elkaar te brengen en lokale horeca thema’s te bespreken. De organisatie ambieert eveneens feedback te krijgen over knelpunten die de lokale horeca ervaart en hoe die aan te pakken.

Op basis van de situering van hun horecazaak werden de deelnemers  ingedeeld in de regio’s Noord, Zuid en Centrum. Zo waren er drie discussietafels waaraan ook afgevaardigden van Stad Antwerpen deelnamen. Soms ging het er fel aan toe en werd er scherp gediscussieerd.

De negatieve impact van de talloze wegenwerken in en rondom Antwerpen is een bron van ergernis. De horeca ondernemers zouden graag meer inspanningen van de stad zien zoals o.a. duidelijkere en betere wegsignalisatie naar de lokale horeca zaken toe, en een beter afgestemd openbaar vervoer, ook voor het nachtleven.

De vele events, foodtrucks en pop-ups zorgen eveneens voor enige frustratie. De witte kassa, sociale inspecties en controles op voedselveiligheid zijn zaken waarmee de lokale horeca wordt geconfronteerd terwijl foodtrucks en pop-ups de dans vaak ontspringen. Bovendien worden evenementen gedomineerd door foodtrucks ten koste van de lokale horeca.

“We zijn min of meer geslaagd in ons opzet”, zegt Davy Brocatus. “We hopen met deze bijeenkomst de eerste stappen gezet te hebben om lokale horeca ondernemers meer te verenigen. De informatie en feedback over de verschillende problematieken die er leven en voorstellen ter verbetering nemen we op in ons werkplan voor een betere en meer werkbare horeca. Deze editie richtte zich op postcode 2000 maar het is de bedoeling om dit nu te herhalen in andere regio’s in en rondom Antwerpen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.