Nieuws Antwerpen Antwerpse June Energy schiet mensen met zonnepanelen te hulp

Antwerpse June Energy schiet mensen met zonnepanelen te hulp

Antwerpse June Energy schiet mensen met zonnepanelen te hulp

Nu gezinnen met zonnepanelen binnenkort niet meer op de terugdraaiende teller kunnen rekenen, lanceert Antwerps energieregelaar June Energy de June Dongle. Deze nieuwe technologie laat gebruikers toe hun verbruik en productie van energie zelf te sturen. Het toestel wordt vandaag enkel gebruikt door bedrijven, maar zal in de loop van maart ook beschikbaar zijn voor particuliere energieconsumenten.

Het Grondwettelijk Hof vernietigde begin dit jaar de regeling waarbij eigenaars van zonnepanelen de komende 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. Bij een half miljoen gezinnen dreigt de energiefactuur dan ook fors te stijgen. De nieuwe wet besloot dat mensen met zonnepanelen op hun dak ten allerlaatste in 2025 afscheid nemen van hun terugdraaiende teller.

De aankondiging van June Energy om de June Dongle te lanceren, gebeurt met het oog op de capaciteitstarieven die vanaf 2022 worden ingevoerd. Dan zal een deel van het energietarief bepaald worden op basis van de grootste hoeveelheid energie die consumenten op één specifiek moment van de dag verbruiken.

“Als we in de toekomst evolueren naar dynamische tarieven wordt de combinatie van meten en vergelijken alleen maar belangrijker. Onze technologie helpt consumenten om zelf controle te nemen over hun energiefactuur. Energie die op het einde van de rit geen geld meer kost maar geld opbrengt, is de beste manier om de transitie naar 100 procent hernieuwbare energie te versnellen”, duidt Vincent De Dobbeleer, oprichter en ceo van June Energy.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.