Nieuws Antwerpen Antwerpse kmo bespaart 33 procent op energiefactuur zonder te investeren

Antwerpse kmo bespaart 33 procent op energiefactuur zonder te investeren

Antwerpse kmo bespaart 33 procent op energiefactuur zonder te investeren

ANTWERPEN – Verzekeringsmakelaar Kegels & Van Antwerpen bespaart als eerste Vlaamse kmo 33% op zijn energiefactuur zonder zelf iets te investeren. Helexia Flanders realiseert de investering in energie-efficiëntie met financiering van ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV).

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV investeert tegen 2020 zo’n 20 miljoen euro in Energy Service Companies of ESCO-bedrijven. Dat zijn private organisaties die kmo’s ondersteunen bij het realiseren van hun energiebeleid door de volledige investering in energie-efficiëntie over te nemen. Met een ESCO-overeenkomst moet de kmo dus zelf geen middelen vrijmaken voor de investering in het energieproject. De ESCO neemt de financiering voor zijn rekening en de kmo gebruikt de besparingen op zijn energiefactuur om de ESCO gedurende de looptijd van het contract te vergoeden.

Kegels & Van Antwerpen is de eerste kmo in Vlaanderen die gebruik maakt van een ESCO-contract van 7 jaar om zijn energie-efficiëntie te verbeteren. Luc Van Antwerpen, gedelegeerd bestuurder bij Kegels & Van Antwerpen: “We vinden het als kmo belangrijk om duurzaam met energie om te springen. Maar investeringen in energie-efficiëntie zijn niet goedkoop. Door samen te werken met de ESCO Helexia Flanders besparen we deze kosten en kunnen we blijven investeren in onze core-business.”

Pionier in kmo-landschap

De besparingen bij Kegels & Van Antwerpen, dat een kantoorgebouw met een oppervlakte van ongeveer 1800 m² bezit, worden gerealiseerd door het gebruik van zonnepanelen, ledverlichting, bewegingssensoren om het sluimerverbruik van de verlichting te vermijden en een optimalisatie van het verwarming-, ventilatie- en airconditioningsysteem.

“Deze maatregelen passen in de strategie van Kegels & Van Antwerpen om energie-efficiënter te worden. We hebben ook laadpalen geïnstalleerd, zullen elektrische fietsen in gebruik nemen en ons wagenpark verder vergroenen. We willen een pionier zijn in het kmo-landschap op vlak van duurzaamheid. Innovatie is, naast verantwoordelijkheid en openheid, een van de drie waarden die we als kantoor nastreven. Dit energie-efficiëntieproject sluit hier perfect bij aan”, besluit Luc Van Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.