Antwerpse Kringwinkels openen opnieuw de deuren op maandag

ANTWERPEN - Goed nieuws voor liefhebbers van tweedehandsspullen: alle elf winkels van Kringwinkel Antwerpen verwelkomen vanaf 3 april opnieuw klanten op maandag. Sinds 2 januari waren de winkels op maandag gesloten om de stijgende energieprijzen, hogere huurprijzen en opeenvolgende loonindexeringen op te vangen.

“Door op maandagen de winkels te sluiten konden we de lichten doven en de verwarming twee dagen dicht draaien. Hierdoor hebben we financiële ademruimte gecreëerd, maar nu is het belangrijk, omwille van het welzijn van ons personeel, hen opnieuw volledig te kunnen inzetten”, aldus Hans Tops, algemeen directeur bij Kringwinkel Antwerpen.

LEES OOK. Kringwinkel Antwerpen haalt 8.052 euro op voor slachtoffers van aardbeving in Turkije en Syrië

“We moesten de arbeidscapaciteit verlagen met 20%. Als maatwerkbedrijf is dat een heel pijnlijke zaak. Het raakt onze medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, die zich vaak in kwetsbare situaties bevinden. We zijn daarom erg blij dat iedereen na drie maanden weer op volle capaciteit kan werken.”

LEES OOK. Antwerpse Kringwinkels sluiten noodgedwongen op maandag door stijgende prijzen

“We zijn dankbaar dat onze klanten en gevers begrip hadden voor onze situatie en trouw naar de Kringwinkel zijn blijven komen op de andere dagen. We zijn verheugd dat we nu weer de volledige week open kunnen zijn voor hen”, besluit Tops.