Afbeelding3 Foto Belga

Antwerpse modestudente ontwerpt nieuwe uniformen voor Brussels Airlines

ANTWERPEN - Het nieuwe uniform dat de personeelsleden van Brussels Airlines vanaf de zomer van 2023 zullen dragen, wordt ontworpen door een studente van de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Onze nationale luchtvaartmaatschappij wil met deze samenwerking haar Belgische DNA benadrukken en de Belgische mode wereldwijd in de kijker zetten.

Cabinepersoneel, luchthavenpersoneel en piloten van Brussels Airlines zullen vanaf de zomer 2023 een nieuw uniform dragen. Om het uniform te ontwerpen, ging de maatschappij een samenwerking aan met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Tweedejaarsstudente Gabrielle Szwarcenberg kwam als winnaar uit een selectie van vijf studenten uit de bus.

Met een nieuwe branding die de maatschappij eind vorig jaar lanceerde, kreeg Brussels Airlines een frissere look en nieuw logo die de diversiteit en het Belgische karakter van de maatschappij benadrukken. Daar hoort ook een nieuw uniform bij.

Nieuw en fris design

"We hebben aandachtig geluisterd naar de feedback van onze collega's die het uniform elke dag dragen. We willen dat iedereen zich goed kan voelen in hun uniform en zichzelf kan zijn", zegt Barbara Fleury, uniform coördinator bij Brussels Airlines. "We zijn onder de indruk van wat we al te zien kregen van Gabrielle en kijken er naar uit de rest van het uniform samen verder uit te werken."

"Het feit dat ik geselecteerd werd uit de waanzinnig getalenteerde creatieven van de Antwerpse Modeafdeling is al een eer, maar om als winnaar uit de bus te komen, is voor mij nog veel indrukwekkender", vult ontwerpster Szwarcenberg aan. "Ik ben zo blij dat ik de kans krijg om de esthetiek van het luchtvaartuniform volledig te herontwerpen met een fris nieuw designperspectief, en vooral voor zo'n iconisch Belgisch bedrijf als Brussels Airlines."

De komende maanden gaan Brussels Airlines en Szwarcenberg samen het design van alle uniformitems finaliseren en wordt er een producent gekozen. In het voorjaar van 2023 zal het uniform gepresenteerd worden.