Vespa

Antwerpse Nightingale gaat aan de slag voor Italiaanse Piaggio Group

Nightingale, een marketing- en communicatiebureau uit Antwerpen, werkt voortaan ook voor de gekende Piaggio Group. De Italiaanse speler is één van de grootste Europese fabrikanten van tweewielige gemotoriseerde voertuigen en één van de wereldleiders in de sector. Hun bekendste merk is natuurlijk de Vespa.

Nightingale werd opgericht in 2013 door Stijn Nachtergaele. Naast een hoofdkantoor in Antwerpen, is het bedrijf ook actief in Amsterdam. Het marketing- en communicatiebureau, dat gespecialiseerd is in strategische PR en branding, voegt opnieuw een grote naam toe aan hun uitgebreide klantenbestand. Na onder andere Puma, Starbucks en Jaguar, slaat het bedrijf nu ook de handen in elkaar met de Piaggio Group.

Het assortiment van de Piaggio Group omvat scooters, motorfietsen en bromfietsen met een vermogen van 50 tot 1.400 cc. Alle voertuigen werden gecommercialiseerd onder de merknamen Piaggio, Vespa, Gilera, Aprilia, Moto Guzzi, Derbi en Scarabeo. Deze merken maken nu mee deel uit van het Nightingale-portfolio.