Nieuws Antwerpen Antwerpse ondernemers op missie naar Iraaks-Koerdistan

Antwerpse ondernemers op missie naar Iraaks-Koerdistan

Antwerpse ondernemers op missie naar Iraaks-Koerdistan

ANTWERPEN – Onder leiding van Antwerps schepen Claude Marinower, Alfaport-Voka voorzitter Walter Van Mechelen en Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland zijn 15 ondernemers op een vijfdaagse zakelijke studie- en netwerkmissie naar Iraaks-Koerdistan.

“De fundamenten voor deze missie zijn gelegd in 2016. Toen kregen we bezoek van Ali Sindi, de toenmalige minister van Planning en Economie. Een jaar later kwam hij opnieuw naar Antwerpen en toen organiseerden we een ‘Iraaks-Koerdistan Business forum’ waar zo’n 75 geïnteresseerden op inschreven”, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Sinds die eerste kennismaking startte Voka – Kamer van Koophandel met de steun van de Vlaamse en lokale overheid een mentorprogramma op met twee lokale partners, de Erbil Kamer van Koophandel en de Rwanga Foundation. Vervolgens kwamen twee Koerdische delegaties naar Antwerpen om hun expertise aan te scherpen. “In die regio liggen de opportuniteiten voor ons zeker in de gezondheids-, landbouw-, bouw- en oliesector.”

Koerdistan-Vlaanderen Businessforum

“De 15 deelnemers zullen gedurende vijf dagen intensieve contacten leggen en uit eerste hand bruikbare feedback krijgen over de Iraaks-Koerdische economie, politiek en zakelijke opportuniteiten. Er staan onder meer contacten met plaatselijke politici en lokale ondernemers op het programma die de ondernemers de nodige en bruikbare introducties geven om zaken te gaan doen met een toch niet evidente markt”, licht Luc Luwel toe.

Concreet gaat het gezelschap deelnemen aan een Koerdistan-Vlaanderen Businessforum, ontmoeten ze de gouverneurs van Erbil en staat er een kennismaking met de minister van Buitenlandse Zaken op het programma. Er wordt onder meer ook een panelgesprek georganiseerd in aanwezigheid van lokale pers en de gouverneur van Duhok en een netwerkingsmoment met lokale bedrijven bij de Rwanga Foundation. De delegatie gaat ook nog op bezoek bij een gloednieuw fruit- en groenten distributiecentrum.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.