Oak Park Foto's: Antonissen Development Group

Antwerpse ontwikkelaar mag nieuwbouwproject neerzetten aan Potuitpark in Sint-Amandsberg

ANTWERPEN, SINT-AMANDSBERG - De Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen Development Group heeft een vergunning gekregen voor het 'Oak Park' aan het Potuitpark in Sint-Amandsberg. Het project bestaat uit 31 BEN-appartementen in een groene omgeving. De bouw start in de lente van 2024.

"Sint-Amandsbergis de voorbije jaren een populaire woonplek geworden. Begin dit jaar overschreed de deelgemeente de grens van 20.000 inwoners, of 1,6% meer dan in 2021", klinkt het in een persbericht. Om aan die toenemende woonvraag tegemoet te komen, voorziet Antonissen Development 31 nieuwbouwappartementen in twee woonuits aan het Potuitpark. De projectontwikkelaar heeft nu groen licht gekregen voor het project en mag vanaf april 2024 beginnen bouwen.

Lees ook: Sint-Amandsberg krijgt er met ‘Oak Park’ één van de groenste woonprojecten bijGroenste woonproject

De 31 appartementen zijn energiezuinig en worden verwarmd via lucht-waterwarmtepompen. Op het dak van de twee units liggen ook zonnepanelen. "De appartementen zijn erg energiezuinig en dat is een win-win voor zowel de toekomstige bewoners, die aanzienlijk minder zullen betalen voor hun energiefactuur, als voor het klimaat", zegt Sven Potvin, CEO van Antonissen Development Group.

Het gaat om een van de groenste woonprojecten van de deelgemeente. Een groot deel van het bestaande groen op het terrein blijft onaangeroerd en ook de grote eik 'oak' in het midden blijft behouden. Daarnaast komt er ook een 'Woodland Garden' bij, een wilde tuin waarin de sfeer van een bos wordt nagebootst met streekeigen bomen en planten. 'Oak Park' zal dan mooi overgaan in het naburige Potuitpark. "Voor ons is het belangrijk dat het groene karakter op de site behouden blijft", vertelt Potvin.

Verkoop

Vorige week is de verkoop van de appartementen officieel gestart. Voor een éénslapkamerappartement starten de prijzen aan 299.000 euro. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bewoners in de loop van 2026 er hun intrek nemen.