POM boetes

Antwerpse POM maakt onmiddellijke inning coronaboetes mogelijk

ANTWERPEN – De boetes voor het niet naleven van de coronamaatregelen tegen de verspreiding van het virus kunnen onmiddellijk geïnd worden. Omdat het gebruik van cash geld in deze tijden sterk wordt afgeraden, ging de FOD Justitie op zoek naar een alternatieve contactloze betaaloplossing die de regels van social distancing en hygiëne maximaal respecteert. De QR-betaalcode van het Antwerpse POM beantwoordde aan de vereisten.

“Overtreders die beboet worden door de politie ontvangen een papieren bon met een POM QR-code. De QR-code kan eenvoudigweg gescand worden met de camera-functie van een smartphone, met eender welke QR reader, of met de Payconiq by Bancontact-app”, zegt Johannes Vermeire, ceo POM. “Na het scannen opent een POM-betaalpagina waar het verschuldigde bedrag, de gestructureerde mededeling en het rekeningnummer reeds zijn ingevuld. De betaling kan volledig mobiel worden uitgevoerd zonder dat er een kaartlezer aan te pas komt.”

Johannes Vermeire.

De overtreder heeft de keuze om te betalen via de Payconiq by Bancontact-app, via een banking app (indien deze de Bancontact-functionaliteit geïntegreerd heeft), met een kredietkaart (Visa of Mastercard) of met iDEAL (voor Nederlanders).

“De politieagent die de boete uitschreef, kan nagaan of de betaling gelukt is door de QR-code na de betaling zelf te scannen”, benadrukt Vermeire.

POM werkt voor dit project nauw samen met Speos uit Anderlecht. Zij ondersteunen de FOD Justitie met state-of-the-art oplossingen voor documentbeheer.

Het Antwerpse POM werd opgericht in 2014 en heeft klanten in uiteenlopende sectoren gaande van energiebedrijven tot overheden, ziekenhuizen, sociale verzekeringsfondsen, verzekeraars, scholen en sportclubs.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.