Nieuws Antwerpen Antwerpse Propeller Club wordt onafhankelijk

Antwerpse Propeller Club wordt onafhankelijk

Antwerpse Propeller Club wordt onafhankelijk

ANTWERPEN – De Antwerpse afdeling van de Propeller Club, een zakenclub voor maritieme beroepen, zal voortaan onafhankelijk zijn van de Amerikaanse moederorganisatie. Zo volgt de club het onafhankelijkheidsstreven van de afdelingen in Italië, Zwitserland en Liverpool.

De Propeller Club in de Antwerpse haven werd in 1996 opgericht onder de toeziend oog van de Propeller Club van de Verenigde Staten, maar voortaan zal de Antwerpse afdeling dus een onafhankelijke koers varen. “We merkten dat de belangen van onze leden voornamelijk in het Europese hinterland lagen, in combinatie met een wereldwijde achterban. Daarom vonden we een sterk Europees netwerk belangrijk, met een sterke lokale verankering”, vertelt voorzitter Mark Scheerlinck.

De Antwerpse Propeller Club volgt zo het onafhankelijkheidsstreven van enkele Europese voorgangers. Op de jaarlijkse bijeenkomst van de Italiaanse Propeller Clubs op 10 oktober, werden de eerste stappen gezet naar een Europese samenwerking en uitwisseling met andere clubs. Zo zijn er nu zo’n 2000 maritieme beroepsprofessionals verenigd en tonen ook andere Europese clubs interesse.

Naast de onafhankelijkheid onderneemt de Antwerpse zakenclub ook andere stappen. Met een nieuwe website, een applicatie, verbeterde groepsadministratie en een nieuw logo wil de Antwerpse Propeller Club een nieuw tijdperk in.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.