Ángel Navarro en Bart Van Acker. Ángel Navarro en Bart Van Acker.

Antwerpse QbD Group neemt Spaanse Azierta over: “We worden een van de grootste groepen in het Spaanse life sciences ecosysteem”

QbD Group, een particulier bedrijf met hoofdkantoor in Wilrijk dat ondersteuning biedt aan life sciences bedrijven, kondigt de overname aan van het Spaanse Azierta. Azierta begeleidt organisaties in de farmaceutische en medische hulpmiddelensector doorheen de gehele levenscyclus van hun producten of diensten.

De kerndiensten van Azierta bestaan o.a. uit veiligheidsmanagement en – monitoring, toezicht houden op life sciences-producten en strategische wetenschappelijke en regelgevende expertise leveren. Deze aspecten trokken de aandacht van QbD. Op die manier wil het Belgische bedrijf zijn portfolio van aanvullende diensten aanvullen. QbD voegt de vigilantie-expertise van Azierta toe aan haar diensten voor de industrie van medische hulpmiddelen en farmacie. Azierta telt 70 medewerkers.

"Dit project behoudt de essentie van wat we al doen, terwijl het de synergie, visie en organisatie van een polyvalente groep als QbD toevoegt”, zegt Ángel Navarro, oprichter en CEO van Azierta. “Ik kijk ernaar uit om te helpen hun wetenschappelijke en zakelijke waarde te delen met Iberia en Latijns-Amerika."

Spanje, Portugal en Latijns-Amerika

Door de krachten te bundelen met het team van Azierta in Madrid versterkt de QbD Group, dat ook al een kantoor in Barcelona heeft, haar Spaanse aanwezigheid met meer dan 100 experts. Beide partners richten zich op het leveren van kwaliteitsbewakingsdiensten en het uitbreiden van hun pool van deskundige bronnen in Spanje, Portugal en Latijns-Amerika.

"Sinds 2015 zijn we aanwezig in Spanje, maar samen met Azierta worden we een van de grootste groepen in het Spaanse life sciences ecosysteem”, zegt Bart Van Acker, oprichter en CEO van QbD Group. “Bovendien voegen we extra expertise toe aan de groep die we kunnen inzetten voor alle klanten van de QbD Group.”