Antwerpse QdB Group neemt Oostenrijkse en Gentse consulting en communicatiebedrijven over

WILRIJK - Wetenschappelijke kennisorganisatie QbD Group heeft twee opvallende overnames aangekondigd: zowel het Oostenrijkse consultingbureau Michor Consulting en het Gentse Turnstone Communications maken nu deel uit van de groep. Daarmee versterkt QbD haar positie als wereldwijde expertise in regulatory affairs en wetenschapscommunicatie en marketing. Door de overname beschikt de kennisorganisatie nu over veertien vestigingen in tien landen.

Met Michor Consulting haalt QbD een specialist in Chinese regelgeving aan boord: "waardevolle kennis en expertise om te integreren in de bestaande dienstverlening", aldus het Wilrijkse bedrijf. Michor biedt al sinds 2008 advies en ondersteuning aan op vlak van regelgeving, gaande van strategie, over technisch schrijven en indiening, tot softwareselectie. Met de overname wil QbD hun internationale groei versnellen.

Ook het Gentse communicatiebureau Turnstone Communications behoort sinds vandaag tot QbD. Daarmee beschikt het bedrijf nu ook over wetenschapsexperten en toegang tot het nieuwsplatform BioVox, dat enkele jaren geleden werd opgericht om wetenschappelijke innovaties van Belgische bodem beter op de internationale radar te krijgen. "Als onderdeel van deze grotere organisatie zal het Turnstone team hun vaardigheden en talenten kunnen gebruiken om de communicatie, marketing en business development van QbD's groeiende, internationale pool van life sciences klanten te ondersteunen", zegt Turnstone-CEO Ann Van Gysel.

“We groeien sterk als onderneming en overstijgen zelfs onze eigen doelstellingen sneller dan verwacht. Dat is mooi, maar tegelijk ook nodig, want de life sciences industrie evolueert pijlsnel en stelt bedrijven voor steeds meer complexe uitdagingen. Dankzij deze overnames versterken we onszelf om die uitdagingen aan te pakken. Zo zetten we ons steeds duidelijker op de wereldkaart als een internationaal kenniscentrum", zegt Bart Van Acker, CEO van QbD.