Nieuws Antwerpen Antwerpse start-up Bingli wil overbelasting corona-artsen vermijden

Antwerpse start-up Bingli wil overbelasting corona-artsen vermijden

Antwerpse start-up Bingli wil overbelasting corona-artsen vermijden

ANTWERPEN – Digitale start-up Bingli ontwikkelde een online module die de eerste triage van coronapatiënten voor zijn rekening neemt. Met een enquête imiteer het slimme algoritme van de module de vragen van de arts. Deze eerste filter ontlast dokters en ziekenhuizen in de sortering van coronapatiënten en zorgt er voor dat risicogroepen en patiënten met ernstige symptomen sneller onderzocht worden.

Ondertussen screenden al bijna 10.000 Belgen zichzelf met de Bingli-app. Oprichters Tom Van De Putte en Piet Van De Steen mogen alvast op de steun van de federale overheid en het Centrum voor Huisartsgeneeskunde (Universiteit Antwerpen) rekenen. Een korte vragenlijst helpt Bingli-gebruikers inschatten of ze al dan niet bij een arts moeten aankloppen.

“Uiteraard geeft onze module geen uitsluitsel of je nu al dan niet besmet bent met Covid19, dat kan alleen een test in het ziekenhuis uitwijzen”, benadrukt Van De Putte. “Maar onze module kan wel inschatten of je symptomen hebt van het virus en hoe risicovol die zijn. Ons algoritme baseert zich op wetenschappelijke literatuur en op de feedback van artsen, we zorgen voortdurend voor nieuwe updates. Als bepaalde alarmsignalen afgaan – voor risicogroepen, voor symptomen die lang aanslepen of verergeren,… – dan raden we mensen aan om snel een arts te contacteren. Is het risico eerder klein, dan raden we mensen aan om waakzaam te blijven en geven we officiële richtlijnen mee om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.”

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.