Spencer_group

Antwerpse start-up haalt 2,5 miljoen euro op

ANTWERPEN – Spencer, een joint-venture van November Five en Telenet, heeft 2,5 miljoen euro financiering van alle bestaande aandeelhouders en financiële partners opgehaald. De Antwerpse start-up wil daarmee zijn groei versnellen.

Zoals ceo’s vaak een managing assistant hebben die ervoor zorgt dat zij zich geen zorgen hoeven te maken over hun agenda, dat er geen papierwerk blijft liggen en dat zij weten wat er reilt en zeilt op de werkvloer, biedt Spencer hetzelfde aan werknemers via een digitale assistent. Die brengt informatie en acties uit afzonderlijke programma’s en applicaties samen in één intuïtieve, eenvoudige app. De toepassing is bovendien inzetbaar over bestaande software-oplossingen bij de klant. 

Dieter Nieuwdorp, senior vice-president strategy & corporate development bij Telenet dat zijn participatie in de start-up verhoogt: ”Het concept van Spencer is het dagelijkse leven van mensen, of in dit geval werknemers, aangenamer maken via eenvoudige digitale oplossingen. Ook andere grote spelers vinden dit een prioriteit, en zo heeft Spencer al belangrijke bedrijven kunnen overtuigen.”  

Ambitieus groeiplan 

Sinds de lancering gaat het dan ook hard voor de Antwerpse start-up. 15 maanden na de opstart sloot het een samenwerking met Microsoft en werd de assistent met Office 365 gekopeld. Meer dan 60.000 werknemers van klanten zoals Telenet, DEME, Proximus, Port of Antwerp, Q8 en Delhaize maken al gebruik van de toepassing. Spencer won ook al de titel van Startup of the Year van startups.be en is voor het tweede jaar op rij genomineerd als finalist in Deloitte’s Rising Start-wedstrijd.  

Maarten Raemdonck, ceo Spencer: “Met onze investeringsplannen willen we onze groei verder versnellen en Spencer ook in onze buurlanden lanceren. Onze sterke groei als team en de veelbelovende partnerships die we sluiten, zijn essentieel om dat te realiseren.”