Nieuws Antwerpen Antwerpse start-up ontwikkelt E-bike voor food delivery markt

Antwerpse start-up ontwikkelt E-bike voor food delivery markt

Antwerpse start-up ontwikkelt E-bike voor food delivery markt

ANTWERPEN – ConnectBike heeft in nauwe samenwerking met verschillende grote restaurantketens een nieuwe E-bike ontwikkeld speciaal voor de food delivery markt. De Deliver-E+ is een heavy duty E-bike bestand tegen zeer intensief gebruik, waardoor onderhoudskosten en afschrijvingen beduidend lager zijn. Restaurantketens en maaltijdbezorgers hebben de elektrische fietsen de afgelopen maanden uitgebreid getest en zijn bijzonder positief.

Om zeker te weten dat de E-bike aan alle wensen van de food delivery markt voldoet, hebben ConnectBike en werelds grootste fietsproducent Giant intensief samengewerkt met maaltijdbezorgers, waaronder Domino’s Pizza (werelds grootste bezorgketen), De Beren en TakeAway. Het resultaat is een uiterst solide E-bike. Daarnaast heeft ConnectBike een speciaal servicepakket ontwikkeld dat het goed functioneren van de Deliver-E+ garandeert. Het pakket bestaat uit regelmatig preventief onderhoud, snelle reparatieservice en pechhulp.

“In gesprekken met meerdere restaurantketens werd ons duidelijk dat ze heel graag alle auto’s en scooters willen vervangen voor schonere alternatieven, maar dat de gebruikte E-bikes door het intensieve gebruik vaak defect raakten”, zegt Kenneth Erselina, co-founder van ConnectBike.

ConnectBike heeft een testprogramma samengesteld waarbij maaltijdbezorgers, afhankelijk van hun grootte, twee tot vier weken lang kosteloos de elektrische fietsen en de service van ConnectBike kunnen testen en ervaren. “Ik ben blij dat een Antwerpse start-up als ConnectBike met deze nieuwe E-bike voorop gaat in de professionalisering van de thuisleveringssector, en daarmee ook in de vergroening van de mobiliteit in Antwerpen”, zegt Koen Kennis, schepen voor Mobiliteit en Middenstand in Antwerpen.

ConnectBike is een samenwerking tussen social venture E-bike2work, deelfietsbedrijf Cloudbike en fietsproducent Giant. Het ontwikkelt E-bikes voor specifieke marktsegmenten en gaat daarbij uit van de eisen en wensen van de markt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.