Nieuws Antwerpen Antwerpse start-up pakt wereldprimeur met zonnebril

Antwerpse start-up pakt wereldprimeur met zonnebril

Antwerpse start-up pakt wereldprimeur met zonnebril

ANTWERPEN – W.R.Yuma lanceert ’s werelds eerste zonnebril met rivierplastic. Voor de realisatie ervan sloeg de Antwerpse start-up de handen in elkaar met Stormkop, een expressieve vrijhaven voor kinderen en jongeren. Zij verzamelden het afval uit de Schelde.

Sinds 2018 brengt W.R.Yuma zonnebrillen op de markt die volledig worden gemaakt met afval van koelkasten, dashboards en petflessen. Met behulp van 3D-printtechnologie en lokaal gerecycleerd plastic worden de brillen in Antwerpen ontworpen en handmatig geassembleerd met Italiaanse brilglazen met 100% UV-bescherming.

Als start-up is W.R.Yuma steeds op zoek naar creatieve manieren om de afvalstroom te benaderen en dat resulteert nu in ’s werelds eerste zonnebril met rivierplastic. “Hiermee geven we een volledig nieuwe kijk op afval. Het verzamelde plastic uit de Schelde werd zorgvuldig schoongemaakt, versnipperd en omgesmolten tot 3D-printerinkt”, klinkt het.

De ‘Scheldebrillen’ bestaan voor 50 procent uit rivierplastic en 50 procent uit petflessen. Ze zijn zowel voor volwassenen als voor kinderen gemaakt, maar zijn niet te koop. Ze dienen vooral om bewustzijn te genereren.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.