Nieuws Antwerpen Antwerpse start-up Taglayer organiseert preselecties Google Hash Code

Antwerpse start-up Taglayer organiseert preselecties Google Hash Code

Antwerpse start-up Taglayer organiseert preselecties Google Hash Code

Op 23 februari van 17u tot middernacht staat de Antwerpse KBC-toren in het teken van Google. Belgische computerprogrammeurs nemen er in teams deel aan de preselecties van de vierde editie van Google Hash Code, een internationale programmeerwedstrijd van Google.
Taglayer, Antwerpse startup bij incubator Start it @kbc, en Cronos Groep slaan hiervoor de handen in elkaar.

Deze internationale codeerwedstrijd staat open voor zowel studerende als professionele computerprogrammeurs. Google daagt hen uit om in vier uur tijd een bestaand probleem op te lossen. Alles verloopt in real-time over drie deelnemende continenten: Europa, Midden-Oosten en Afrika. De beste teams worden op 1 april uitgenodigd op het Google-kantoor in Parijs om de finale te spelen. Het winnende team gaat naar huis met smartphones, laptops, tablets en nog meer.

Google maakt het vraagstuk pas bij de start van de wedstrijd bekend. De afgelopen jaren moesten de deelnemers een algoritme maken voor het rijdende wagentje van Google maps of leveringen per drone optimaliseren. De deelnemers zijn vrij om hun programmeertaal te kiezen.

Deze keer organiseert Taglayer het evenement. Samen met KBC, Start it en hoofdsponsor Cronos willen de organisatoren er een grootse gebeurtenis van maken. Wie wil deelnemen kan zich hier inschrijven voor 20 februari 2017 om 18u. Meer informatie over Google Hash Code 2017 Antwerp vindt u hier.

Organisator Taglayer, gespecialiseerd in de ontwikkeling van personalisatiesoftware die voor elke soort website bruikbaar is, werd opgericht door Willem Drijver en Timothy Verhaeghe in 2016. De personalisatiesoftware laat elke website toe om iedere individuele bezoeker een unieke ervaring te geven, zonder de privacy van het individu te schenden. De personalisatie van de content gebeurt door de interesses en personaliteit van de webbezoeker in real-time te analyseren. Taglayer maakt gebruik van cross-website browsing data. Hoe meer websites Taglayer installeren, hoe slimmer de software zal worden en hoe juister de personalisatie van elk individu kan gebeuren. Taglayer draagt privacy hoog in het vaandel en slaagt geen persoonlijke gegevens van het individu op, zoals naam, adres, telefoonnummer, enzovoort. De software kan dus een profiel samenstellen van het individu met behoud van anonimiteit.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.