Nieuws Antwerpen Antwerpse start-up wint Motorsport Technology of the Year-award

Antwerpse start-up wint Motorsport Technology of the Year-award

Antwerpse start-up wint Motorsport Technology of the Year-award

ANTWERPEN – AirShaper keert van de Professional MotorSport World Expo in het Duitse Keulen terug met een award. De Antwerpse start-up werd er bekroond met de prijs van Motorsport Technology of the Year.

Aerodynamica wordt vaak ervaren als een dure bezigheid van dure ingenieurs die ingewikkelde simulaties doen. Via een online platform heeft AirShaper die simulaties geautomatiseerd en op die manier aero-analyse voor een groot aantal raceteams toegankelijk gemaakt.

Via het platform kunnen grote en kleine teams een 3D-model van hun auto analyseren en verbeteren. Een virtuele windtunnel voert er een analyse op uit en de resultaten worden in een volledig verslag gegoten. Daarin staan 3D-illustraties van de luchtstroming, informatie over de luchtweerstand van het ontwerp, indicaties rond probleemzones en ondersteunende uitleg.

“Ik ben enorm blij met deze award”, vertelt Wouter Remmerie, oprichter van AirShaper. “Het is een fantastische beloning voor het ganse AirShaper team. We hebben heel lang gewerkt aan ons online aerodynamica platform en het doet deugd dat grote, maar ook kleine raceteams hun weg naar ons vinden en zo hun wagens sneller kunnen maken.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.