Nieuws Antwerpen Antwerpse start-ups bundelen krachten en lanceren Let’s Support

Antwerpse start-ups bundelen krachten en lanceren Let’s Support

Antwerpse start-ups bundelen krachten en lanceren Let’s Support

ANTWERPEN/BERCHEM/LINT/LIER – De coronamaatregelen en de sluiting van alle cafés en restaurants zorgen ervoor dat de horeca op z’n kop ligt. Daarom hebben enkele lokale bedrijven en start-ups binnen Start it @KBC www.letssupport.be opgestart. Dit is een nieuw webplatform waarmee je, door het kopen van een waardebon, de lokale restaurants, café’s en kmo’s kan steunen. 

De lokale non profit actie Let’s Support biedt zaken in deze moeilijke tijden meer zekerheid met de lancering van een online waardebon platform. Het is een initiatief van de Antwerpse bedrijven Meug, Parlangi, GrowForce, Reputations, Hashting uit Lint en het Lierse DinnerGift.be.

Veel horecazaken proberen creatief om te springen met de situatie door over te schakelen op take-away, delivery of door krachten te bundelen om mensen in de zorgsector te voeden, maar andere kwetsbare en opstartende zaken krijgen het moeilijk en voelen zich verloren. Veel restaurants klopten aan bij DinnerGift voor steun.

Eerder lanceerde het familiebedrijf van Astrid, Laurien, Charlotte en Filip Van den Broeck, een online inspiratieplatform waar mensen op zoek gaan naar de leukste plekjes om te gaan eten in de stad. “Toen we te horen kregen dat er een lockdown kwam voor onze restaurants, waren we zelf ook in spanning omdat ons hele platform rond hen is opgebouwd”, vertelt Astrid Van den Broeck, co-founder DinnerGift.

#Letssupport

DinnerGift wilde iets ondernemen om horecazaken te helpen, toen ze benaderd werden door Jeroen Van Dyck van het Antwerpse Meug met het idee om een platform op te starten en mogelijks nog meer kmo’s en niet alleen restaurants verder te helpen met een online cadeaubon. Via Parlangi uit Antwerpen kwamen ze bij DinnerGift terecht.

“We stellen ons online platform gratis open voor alle zaken die hun cadeaubon nu online willen aanbieden. Zo kunnen hun klanten ‘al eentje op voorhand’ betalen. Bekijken ze de cadeaubon als donatie of komen ze meevieren als de miserie voorbij is? Aan hen de keuze. Het initiatief is initieel voor de horecasector opgestart, maar nu gaan we kijken of we ook andere kmo’s kunnen verder helpen”, zegt Astrid Van den Broeck.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.