Foto: gofluo

Antwerpse startup haalt 1 miljoen euro op voor verdere uitbreiding in het buitenland

ANTWERPEN - De Antwerpse startup GOFLUO heeft in een nieuwe investeringsronde 1 miljoen euro opgehaald om de groei van het bedrijf te versnellen en verder uit te breiden in de VS, Nederland en Duitsland. Dat meldt zaakvoerster Julie Vets. Vier anonieme investeerders kwamen samen met 500.000 euro over de brug. Investeringsfonds Freshmen vulde het bedrag aan tot een miljoen.

"Met deze kapitaalinjectie is GOFLUO klaar om zijn groeitraject te versnellen, het aantal dealers en ambassadeurs te verhogen en hun netwerk te optimaliseren", klinkt het bij het bedrijf. Het komende jaar zullen ze zich focussen op het vergroten van hun naambekendheid via partnerschappen met bekendere merken. Zo zullen binnenkort AS Adventure, het Duitse Globetrotter en het Franse Bon Marché hun artikelen aanbieden.

"Dankzij deze financiering blijven we sterk groeien en hebben we een positieve impact op het dagelijks leven van mensen", zegt CEO en oprichtster Julie Vets. "Voor vrouwelijke founders is het vaak een uitdaging om financiering aan te trekken, wat dit des te belangrijker maakt in de huidige afgekoelde markt."

GOFLUO werd in 2018 opgericht door Vets. Het bedrijf groeide intussen internationaal door, met meer dan 300 verkooppunten in tien landen.