Nieuws Antwerpen Antwerpse taxi's bundelen hun krachten

Antwerpse taxi's bundelen hun krachten

Antwerpse taxi's bundelen hun krachten

taxietjeDrukbezochte congressen kunnen niet zonder taxi’s. Dat is in Antwerpen niet anders. Tijdens Breakbulk Europe in de Antwerp Expo deze week  doen de vele honderden bezoekers massaal een beroep op een taxi.  De Antwerpse Provinciale Taxi Unie (kortweg APTU) zet daarom alles in het werk om de vele congresgangers vlot van punt A naar punt B te brengen. Via een georganiseerd systeem , gestuurd door stewards, zorgen de verenigde taximaatschappijen uit de Scheldestad ervoor dat niemand van de congresgangers langer dan noodzakelijk op een taxi moet wachten.

Deze week is de Antwerpse taxisector in verhoogde staat van paraatheid en dat heet alles te maken met Breakbulk Europe, in zijn genre de grootste jaarlijkse beurs ter wereld. Breakbulk Europe is hét trefpunt voor iedereen die iets betekent in de wereld van breakbulk en project cargo logistics. De beurs brengt ieder jaar vele honderden internationale zakenlui en technici naar Antwerpen. Die moeten uiteraard allemaal vervoerd worden tussen Antwerp Expo, de hotels, de luchthavens en de restaurants.

“Niet alleen voor de horeca in de stad zijn congressen als dit belangrijk”, zegt Bart De Mulder van APTU uit ervaring. “Ook de taxisector bereidt zich degelijk voor op de vervoerspiek die een congres als dit teweeg brengt”, zegt De Mulder stellig. Net als andere congressen van enige omvang overlegt een organisatie als APTU om ook het verkeer heen en terug naar Antwerp Expo in goede banen te leiden en vlot te laten verlopen. De Antwerpse Provinciale Taxi Unie (APTU) verenigt taxibedrijven als DTM Taxi, Antwerps Havenvervoer, Antwerp Tax naast nog diverse andere taxibedrijven. Voor grotere meerdaagse evenementen als Breakbulk Europe overleggen taxibedrijven binnen het platform dat de APTU is.

“Het gaat hierbij om een zakenpubliek dat service en kwaliteit op prijs weet te stellen. Vandaar dat we ons hier ook telkens weer 100 procent op voorbereiden”, blikt Bart De Mulder terug op eerdere edities. Dagelijks is het congres Breakbulk Europe goed voor enkele honderden taxiritten. “Een goede organisatie en voorbereiding is dan zeker geen overbodige luxe.”

Een en ander gebeurt trouwens niet alleen voor dit congres. Ook voor andere grote organisaties in en rond Antwerpen steken de APTU-leden vooraf de koppen bij elkaar. Zo blikken ze bijvoorbeeld nu al vooruit naar Tomorrowland deze zomer want ook daar moeten veel mensen in een korte tijdspanne veilig en wel van en naar hun bestemming worden gebracht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.