Nieuws Antwerpen Antwerpse TEW-studenten naar China

Antwerpse TEW-studenten naar China

Antwerpse TEW-studenten naar China

Tien studenten van de faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de UA hebben begin van de maand een studiereis gemaakt naar China, meer bepaald naar de havenstad Chongqing. De reis werd mee gefinancierd door de Provinciale ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen. Het was reeds voor het tweede jaar op rij dat een groepje studenten uit de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen naar Chongqing reisde. De uitwisseling kadert in de samenwerking tussen de zusterprovincies Antwerpen en Chongqing.

Vijf jaar geleden sloten de provincie Antwerpen en de stadsprovincie Chongqing een vriendschapsakkoord. Er werden destijds heel wat samenwerkingen opgezet, zowel op bedrijfsniveau als op vlak van onderwijs. ‘Vooral dat laatste is voor de provincie Antwerpen belangrijk” zegt gedupteerde voor economie en internationale samenwerking Ludwig Caluwé. “De aanwezigheid van een sterk uitgebouwde logistieke sector is één van de aspecten die onze beide regio’s verbindt”

“Een wondermooie ervaring aan het andere eind van de wereld, die mij veel geleerd heeft over transport en logistiek alsook over de Chinese cultuur en het eten”, stelt studente Rachel Niemba Suka. Er werden onder andere bezoeken gebracht aan één van de grootste logistieke spelers in Chongqing, Minsheng Shipping Company, de nieuwe logistieke zone Chongqing Logistics City en de lokale site van het Belgisch-Nederlandse Bosal. Ook de spoorverbinding tussen Chongqing en Europa en de mogelijkheden die deze biedt binnen de opkomst van de e-commerce in China, stond op het programma.

Jaarlijks worden er met de UAntwerpen studenten en docenten uitgewisseld. Zo komt er ook een groepje studenten uit Chongqing naar Antwerpen. Zij zullen vooral de haven en havenactiviteiten als studie-onderwerp hebben.  Voor de Antwerpse Universiteit is dit erg belangrijk in het kader van de internationalisering.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.