Nieuws Antwerpen Antwerpse TINC investeert in grootste Nederlandse zonnepanelenverhuurder

Antwerpse TINC investeert in grootste Nederlandse zonnepanelenverhuurder

Foto Marc Herremans

Antwerpse TINC investeert in grootste Nederlandse zonnepanelenverhuurder

ANTWERPEN – De beursgenoteerde infrastructuurinvesteerder TINC gaat een partnership aan met Zelfstroom, de grootste verhuurder van zonnepanelen aan particuliere eigenaars in Nederland. Zelfstroom is actief sinds 2014 en heeft sindsdien via een verhuurmodel zonnestroomsystemen gerealiseerd bij zo’n 20.000 particuliere eigenaars van woningen.

Volgens Zelfstroom-CEO Pieter Bakhuis heeft het bedrijf door de samenwerking met TINC “langjarig toegang tot extra middelen om bij te dragen aan de energietransitie in Nederland”.

5 miljoen euro

TINC verstrekt eigen vermogen voor de verdere uitrol van het huurkoop-concept door Zelfstroom. Dit is een initieel engagement van 5 miljoen euro dat in de periode 2022-2023 wordt geïnvesteerd voor de realisatie van zonnestroomsystemen.

“Deze investering past binnen de ambitie van TINC om als actieve investeerder innovatieve oplossingen te steunen die de energietransitie versnellen en de energieonafhankelijkheid bevorderen”, vertelt Stéphanie Dobbelaere, Investment Director Energietransitie bij TINC.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.