Nieuws Antwerpen Antwerpse vorkheftruckimporteur introduceert ‘fossielvrije’ brandstof: tot 90% minder CO2-uitstoot

Antwerpse vorkheftruckimporteur introduceert ‘fossielvrije’ brandstof: tot 90% minder CO2-uitstoot

Foto: Motrac

Antwerpse vorkheftruckimporteur introduceert ‘fossielvrije’ brandstof: tot 90% minder CO2-uitstoot

ANTWERPEN – Vorkheftruckverdeler Motrac laat zijn dieselheftrucks van het merk Linde Material Handling voortaan draaien op met waterstof behandelde plantaardige olie, oftewel HVO (hydrotreated vegetable oil). Deze fossielvrije brandstof vermindert de C02-uitstoot met wel 90% en bovendien levert het de motor ook een hoger vermogen op.

De HVO-diesel kan zowel zelfstandig als in combinatie met gewone diesel worden gebruikt, en bestaat uitsluitend uit hernieuwbare grondstoffen: ze wordt geproduceerd door waterstofbehandeling van verschillende plantaardige oliën, dierlijke vetten en afval- en reststoffen, waaronder gebruikte bak- en braadolie en vetten. “Door deze brandstof goed te keuren voor onze dieselheftruckmotoren, geven we onze klanten de kans om de ecologische voetafdruk van hun dieselvorkheftrucks enorm te verkleinen, en dit zonder ook maar één cent te hoeven investeren in extra infrastructuur”, aldus Frank Bergmann, senior productmanager heftruck bij Linde Material Handling.

Beter voor het milieu én de heftruckmotor

Behalve een reductie in C02-uitstoot tot 90% in vergelijking met conventionele diesel, zorgt deze brandstof er ook voor dat de emissies van fijnstof, stikstofoxide, koolwaterstoffen en koolmonoxide gereduceerd worden, wat een duidelijk positief effect heeft op de werkomgeving van de gebruikers en omstaanders.

Bovendien heeft HVO-diesel een hoger ontstekingsvermogen (cetaangetal), wat resulteert in een efficiënte en schone verbranding en voor minder roetvorming zorgt in motoren en uitlaatsystemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.