Game Mania Foto: dbw

Antwerpse winkelketen Game Mania krijgt bescherming tegen schuldeisers en zoekt overnemer

Heroik, het moederbedrijf van winkelketen Game Mania, heeft donderdag bij de ondernemingsrechtbank van Antwerpen bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd en gekregen. Het gaat nu op zoek naar een overnemer, maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

De directie verwijst voor de beslissing naar “de digitalisering van de videogamesindustrie en het sterk competitief retaillandschap”. “De forse kostenstijgingen door hoge inflatie zorgden voor extra druk op de financiële resultaten van het bedrijf. (…) Het besluit is genomen met het oog op het maximaal behouden van onze activiteiten en werkgelegenheid.”

Game Mania beklemtoont wel dat het al enkele initiatieven heeft genomen – zoals een strategische verschuiving naar online, de lancering van een succesvol nieuw winkelconcept in Genk en een uitbreiding van het assortiment – die het vinden van een overnemer moeten vergemakkelijken. Tijdens die zoektocht blijven de winkels gewoon open, klinkt het nog.

De ondernemingsrechtbank heeft bescherming toegekend voor een initiële periode van drie maanden, verduidelijkt het bedrijf nog in een reactie. Financiële details over verliezen en schulden worden niet bekendgemaakt, klinkt het ook. Game Mania blijft voorts karig met verdere info over wat de volgende stappen kunnen zijn. “Het bedrijf beoogt maximaal behoud van activiteiten en werkgelegenheid”, klinkt het.

Game Mania is gespecialiseerd in de verkoop van gamingproducten, board games en pop culture merchandise. Het heeft 35 winkels (21 in Nederland en 14 in België), plus een webshop. Er werken 165 mensen voor het bedrijf.