Nieuws Antwerpen Appelen Roes voortaan ook in Zoersel

Appelen Roes voortaan ook in Zoersel

Appelen Roes voortaan ook in Zoersel

tommeAppelen Roes uit Oud-Turnhout heeft een derde vestiging geopend in Zoersel. De twee andere liggen in Oud-Turnhout zelf en in Herentals. Roes blijft ook in de derde vestiging trouw aan het concept: de verkoop van fruit uit de eigen boomgaard aangevuld met ander fruit, groenten en aardappelen van telers uit de regio.

“De regio Zoersel/Schilde heeft me altijd sterk geïnteresseerd”, zegt Gunter Roes, die het bedrijf runt met echtgenote Hilde. “Ik vind het een mooie streek maar er is geen fruitteelt. Als gevolg daarvan bestaat een aanbod als dat van ons er niet. Onze nieuwe winkel biedt een mooie kans om ons bedrijf te laten groeien.”

De zaakvoerders kochten een leegstaand handelspand aan de Kapellelei in Zoersel, vlakbij de grens met Schilde, en verbouwden dat naar een attractieve en uitnodigende winkel. De uitbating gebeurt net zoals de andere vestigingen in eigen beheer en er werden twee verkoopsters in dienst genomen. Voorlopig zijn er geen plannen voor nog een bijkomende vestiging.

Appelen Roes heeft in Oud-Turnhout een boomgaard van 25 hectare. Twee jaar geleden werden 2 hectare aangeplant met kersen. In 2016 kan daarvan een eerste keer worden geoogst. “Kersen zijn als zomerfruit een mooie aanvulling tussen de appelen van het jaar voordien en de nieuwe oogst”, aldus nog Gunter Roes.

Ter gelegenheid van de opening in Zoersel werd een wedstrijd georganiseerd waarbij klanten een jaar lang gratis appelen kunnen winnen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.