Nieuws Antwerpen Arbeiders veranderen sneller van job dan bedienden

Arbeiders veranderen sneller van job dan bedienden

Arbeiders veranderen sneller van job dan bedienden

Arbeiders beslissen sneller dan bedienden om een nieuwe job te zoeken, en werknemers met een anciënniteit tussen de 2 en de 5 jaar nemen 38% van de ontslagnames voor hun rekening. Dat blijkt uit een onderzoek van  HR-dienstverlener Acerta. Veel bedienden beslissen ontslag te nemen op het ogenblik dat ze tussen 2 en 5 jaar dienst hebben; bij arbeiders ligt de ontslagpiek voornamelijk tijdens hun eerste jaar dienst.

 

In 2016 had 11% van de ontslagnemende bedienden minder dan 1 jaar dienst. 21% heeft één tot twee jaar dienst en 41% heeft op dat ogenblik een anciënniteit tussen 2 en 5 jaar. De bedienden met een hogere anciënniteit maken slechts een fractie uit van alle ontslagen door de werknemer.
Arbeiders beslissen sneller om andere horizonten op te zoeken: 16% van de arbeiders doet dat al in het eerste jaar van de tewerkstelling; 20% van hen vertrekt na 1 tot 2 jaar dienst en nog eens 37 % van de arbeiders die ontslag nemen hebben een anciënniteit tussen 2 en 5 jaar.

Peter Tuybens: “Het aantal bedienden dat ontslag neemt tussen 2 en 5 jaar dienst ligt opvallend hoog op gemiddeld bijna 14% per anciënniteitsjaar. Dit is net een moment waarop een werknemer erg waardevol is voor zijn werkgever. Hij is volledig ingewerkt, heeft alles geleerd en kan volop meedraaien in de onderneming. Het is dan ook heel vervelend als een dergelijke werknemer vertrekt om de verkeerde redenen”.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.