Nieuws Antwerpen Arcadis breidt workforce uit

Arcadis breidt workforce uit

Arcadis breidt workforce uit

Haven van AntwerpenOntwerp- en adviesbureau Arcadis gespecialiseerd op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, maakt gewag van een stijgende vraag naar medewerkers voor maintenance in de haven. Het bedrijf is op zoek naar heel wat nieuwe krachten. De combinatie van een grondige sectorkennis en dienstverlening op het vlak van ontwerp, advies, engineering, project- en programma management, kenmerkt Arcadis.

Arcadis Antwerpen maakt deel uit van een internationale groep met headquarters in Amsterdam, heeft een workforce van 27 000 mensen verspreid over ruim 70 landen en genereert een totaal omzet van 3,4 miljard euro.

In 2011 werd Arcadis door AG VESPA, het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoedbeheer en Stadsprojecten Antwerpen, ingeschakeld voor de studie over de aanleg van een aanzienlijk aandeel van de wegen en rioleringen in de Cadixwijk en de Montevideowijk op het Eilandje. Wat later kreeg het bedrijf de opdracht om een studie van alle ondergrondse leidingen en kabels te maken op het Eilandje. Arcadis begeleidt ook de uitvoering van de bouw van de A11, de nieuwe snelweg naar Westkapelle en de haven van Zeebrugge, die voor een vlotte verbinding met het binnenland moet zorgen en momenteel een van de grootste werven in ons land is.

Wim Waterschoot, directeur human resources bij Arcadis: “Om de vraag naar diensten in verband met maintenance op te vangen, rekruteren we momenteel een volledig nieuw team. Dit team zal aan de slag gaan in de Antwerpse haven. Maintenance staat hoog op de agenda in de industriële sector. Het belang van onderhoud is groot voor de veiligheid, maar ook voor de winstgevendheid. Dat dit een hot topic is, zien we aan de vraag naar ingenieurs in de haven.”

Uit de jobsite blijkt dat het bedrijf vooral op zoek is naar burgerlijk en industrieel ingenieurs, liefst met een achtergrond in elektriciteit, elektromechanica, of elektriciteit en instrumentatie. Volgens Wim Waterschoot is de zomer een goed seizoen om te solliciteren. “We merken dit ieder jaar aan het aantal kandidaturen dat we ontvangen. We hopen dus snel de juiste mensen te vinden”, voegt hij eraan toe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.