Nieuws Antwerpen Arcadis projectmanager fietsostrade Antwerpen-Lier

Arcadis projectmanager fietsostrade Antwerpen-Lier

Arcadis projectmanager fietsostrade Antwerpen-Lier

fietsHet studiebureau Arcadis is door de provincie Antwerpen aangesteld als projectmanager voor de fietsostrade Antwerpen-Lier. De oplevering van de route van 11 kilometer tussen beide steden wordt verwacht tegen eind 2020 en zal ter hoogte van het station Antwerpen-Berchem aansluiten op de bestaande fietsostrade Antwerpen-Mechelen. Het doel van deze nieuwe infrastructuur is om dagdagelijkse verplaatsingen met de fiets op een veilige en comfortabele manier mogelijk te maken, en op die manier een duurzame vervoerskeuze te promoten.

In de provincie Antwerpen liggen er al heel wat fietsostrades, zoals het Ringfietspad en de verbinding Antwerpen-Mechelen. Het gaat om brede en rechte verbindingen, die fietsers snel, comfortabel en veilig op hun bestemming brengen. Meer informatie over fietsostrades kun je terugvinden op de website van de provincie Antwerpen.

Als projectmanager werkt het studiebureau uit Berchem het ontwerp, de uitvoeringsstudie en het aanbestedingsdossier van de fietsostrade uit.

Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor mobiliteit bij de provincie Antwerpen: “De fietsostrade Antwerpen-Lier doorkruist een dichtbebouwd gebied met veel werk- en schoolbestemmingen. Het bereik van het traject is heel groot. We willen een alternatief bieden voor de wagen in een regio die met heel wat verkeersellende af te rekenen heeft. We mikken dan ook op een groot aandeel aan “nieuwe” gebruikers, ik denk onder meer aan de opmars van de elektrische fietsen.”

Joke Van Haecke, projectleider bij Arcadis: “De uitdaging is om samen met de opdrachtgever de lat hoog te leggen en een nieuwe dimensie te geven aan het begrip fietsostrade. Wij bekijken vooral hoe we de fietsostrade het best inpassen in de omgeving. De uitdaging ligt in de maatvoering van de infrastructuur en het inrichten van de kruisingen met bestaande wegen en de spoorlijn. Deze hebben een directe impact op het comfort en de veiligheid van de fietsers, dus moeten we op zoek naar goede oplossingen, samen met alle betrokken partijen.”

“Een van de vestigingen van Arcadis ligt trouwens aan de fietsostrade Antwerpen-Mechelen in Berchem,” gaat Joke verder. “Net als heel wat van mijn collega’s maak ik er dagelijks gebruik van. Het geeft een goed gevoel te kunnen bijdragen aan dit project, dat een veiliger en milieuvriendelijk woon-werkverkeer mogelijk maakt.”

Arcadis is een ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Door de toepassing van diepe marktsectorkennis in combinatie met ontwerp-, consultancy-, engineering-, project- en managementdiensten wordt samengewerkt met klanten aan uitzonderlijke en duurzame resultaten. De groep telt 28.000 mensen die in ruim zeventig landen meer dan 3 miljard euro aan omzet genereren. Arcadis Belgium wordt geleid vanuit Berchem en heeft zich een heel eigen profiel aangemeten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.