Nieuws Antwerpen Argenta heeft beste reputatie

Argenta heeft beste reputatie

Argenta heeft beste reputatie

argentjeArgenta is het sterkste bankmerk. Dit blijkt uit een marktonderzoek uitgevoerd door ‘The Benchmark Company’, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat in het voorjaar van 2016 de sterkte van 14 bankmerken in België in kaart bracht.

De merksterkte wordt gemeten aan de hand van 5 dimensies: merkkennis, performantie, relevantie, affiniteit en reputatie. De Antwerpse bank Argenta komt hieruit als sterkste merk naar voor. Maar er zijn ook grote regionale verschillen. Geen enkele bank slaagt er immers in om in beide regio’s even sterk te scoren. Argenta is het sterkste bankmerk in Vlaanderen, gevolgd door KBC en Recordbank. In de regio Wallonië-Brussel is ING het sterkste bankmerk, gevolgd door BNP Paribas Fortis en Deutsche Bank.

Kleinere banken moeten nauwelijks onderdoen voor de 4 grootbanken. Zo scoren ze vaak beter op kwaliteitsbeleving, geloofwaardigheid en aantrekkelijkheid. Zo zijn klanten van kleinere banken ook meer tevreden over hun bankrelatie. 8 op 10 klanten van Argenta zou opnieuw voor Argenta kiezen, bij grootbanken ligt dat eerder zwak. Van alle grootbanken scoort Belfius het zwakst: zowel op kwaliteit, relevantie, affiniteit en reputatie.

Op vlak van reputatie en maatschappelijke betrokkenheid scoren alle banken zwak. Nochtans kan dit een belangrijke trigger zijn voor een subgroep in de markt. Ook hier scoren de kleinere banken zoals Argenta, VDK, Bpostbank en Crelan relatief sterker dan de grootbanken.

Het ‘sterk merk model’ meet de sterkte van een merk op 10 parameters binnen 5 dimensies: merkkennis, performantie, relevantie, affiniteit en reputatie. Een sterk merk is een merk waar men spontaan aan denkt, dat een kwaliteitsvol imago heeft, geloofwaardig en uniek is, waarmee men een relatie mee wil aangaan, verder
denkt dan het eigen profijt en een goede reputatie heeft.

Voor elke parameter werd gevraagd om de merken af te wegen ten opzichte van hun concurrenten, en wordt in de berekening van de ‘sterk merk scores’ rekening gehouden met de ranking van dat merk ten opzichte van zijn rechtstreekse concurrenten. Wat baat het een klantentevredenheid te hebben van 70% als al je concurrenten meer dan 80% scoren. Dan ben je met die 70% de slechtste van de klas.

Het onderzoek liep in het voorjaar van 2016. 2.002 personen namen deel.

The Benchmark company is een onafhankelijk Antwerps bedrijf dat merken en bedrijven helpt in het bepalen van hun positie in een competitieve omgeving. Dit genereert een aantal betrouwbare cijfers die door bedrijven gebruikt worden voor het stellen van targets, voor de verdere uitbouw van hun business, en om naar te verwijzen in hun communicatie. The Benchmark Company groepeert een aantal marketing & marktonderzoek specialisten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.