Nieuws Antwerpen Armonea investeert in ouderlingenzorg

Armonea investeert in ouderlingenzorg

Armonea investeert in ouderlingenzorg

armoneaOuderlingenzorg zal in de toekomst ongetwijfeld een sterke groeisector worden. Dat heeft Armonea goed begrepen. De onderneming uit Wommelgem is van plan om zijn aantal senioriën nog verder op te drijven. Armonea heeft nu al de zorg opgenomen voor zo’n 9200 senioren. De groep stelt 5000 (!) mensen tewerk.

Het gedreven engagement van Palmira Van den Brande voor oudere mensen heeft tot indrukwekkende dingen geleid. Vanuit haar zorg voor wie niet makkelijk meer mee kan in de maatschappij heeft ze destijds het rusthuis Home Keiheuvel in Balen overgenomen. Het management over een instelling als de Keiheuvel is geen vanzelfsprekendheid. Samen met haar zonen Dirk en Lode onderkende Palmira Van den Brande in de ouderlingenzorg niet alleen haar roeping maar ook een economische groeisector die ontzettend veel mogelijkheden biedt.

In de loop van de jaren heeft de familie Van den Brande nog verschillende andere rusthuizen overgenomen. Die snelle expansie bracht de investeerders finaal in contact met Verlinvest dat eveneens in de sector actief was. Vandaar de optie om samen te gaan en met Armonea nieuwe plannen uit te tekenen.

Armonea is in dit opzicht voor 50% in handen van de familie Van den Brande die haar belangen volgens de website ‘De Rijkste Belgen’ onlangs gebundeld heeft in Oaktree Invest. Op die manier worden de activiteiten in de zorgsector duidelijk afgescheiden van de andere familiebelangen zoals Armonea Real Estates (vastgoed), Palmyra Brands (R and S Projects) en Beukenwoud (modehuizen, Sourz en Cemart). De redactie van ‘De Rijkste Belgen’ vraagt zich ondertussen wél af of de oprichting van Oaktree Invest de aanzet kan zijn tot een verandering van het aandelenkapitaal in Armonea.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.