Nieuws Antwerpen Arno Colla van MPET is logistieke Rookie of the year

Arno Colla van MPET is logistieke Rookie of the year

Arno Colla van MPET is logistieke Rookie of the year

ANTWERPEN – De 24-jarige Arno Colla, junior operational controller bij terminaloperator MPET, mag zich een jaar lang logistieke Rookie of the Year noemen. Met de award van het logistieke nieuwsplatform Flows wordt jong talent aangemoedigd om voor de logistieke en tranportsector te kiezen.

Arno Colla uit Deurne werkt als junior operational controller bij de Antwerpse containerterminal aan het Deurganckdok. Hij voert er concrete taken als controller uit, met rapporteringen, dataverzameling en communicatie. Momenteel werkt de Master Handelsingenieur (UAntwerpen) mee aan een uniek voorspellend model om op basis van verzamelde data de verwachte volumes aan de waterzijde zo accuraat mogelijk te voorspellen. Op die manier kan ook de verwerking aan de landzijde, waar zoals bekend bijvoorbeeld wel eens problemen zijn met aanschuivende trucks, fors verbeteren.

De kersverse Rookie wil met de titel een ambassadeur zijn voor de haven en de brede logistiek. “Ik hoop dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt voor jonge kandidaten”, stelt Arno Colla. “De sector heeft zijn imago niet altijd mee, maar is ongelooflijk interessant en dynamisch.” Ook voor de werkgevers in de sector heeft Arno evenwel ook een advies. “Bedrijven doen er goed aan hun cultuur zo progressief mogelijk te maken, met focus op nieuwe ideeën en verandering en het stimuleren van jong talent. Zo maak je de sector aantrekkelijk en klaar voor de toekomst.”

Winnaar Arno Colla, die werd aangeduid door het publiek en een vakjury, haalde het uiteindelijk van mede-finalisten Yassin Boullauazan (Antwerp Management School) en Michel Valee (Dockflow). Hij krijgt 2.000 euro prijzengeld en de kans om als ambassadeur aanwezig te zijn op belangrijke evenementen in de sector.

Naast de titel Rookie of the year werd ook nog eens 1.000 euro geschonken aan het beste eindwerk over de sector. Die prijs ging naar Dieter Havermans uit Brecht, als Alumnus van Universiteit Antwerpen en Karel de Grote Hogeschool, voor zijn masterproef over de economische haalbaarheid van de elektrische binnenvaart.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.