Nieuws Antwerpen ASAP opende camouflagekantoor

ASAP opende camouflagekantoor

ASAP opende camouflagekantoor

managerASAP verschuift zijn pionnen in Antwerpen. De Limburgse HR-groep heeft in de binnenstad een kantoor geopend voor werving en selectie. De vestiging heeft een “opvallend onopvallende inrichting”. Het is zoveel als een ‘camouflagekantoor’ dat hogere profielen toelaat in alle discretie te solliciteren.

Sinds de jaarwisseling zijn de voormalige Ritmo-interimkantoren actief onder de naam ‘ASAP’. Naar aanleiding van deze overname verschuift de Limburgse HR-groep haar pionnen op het Antwerpse bord. De opening van een ASAP Select-kantoor in de Antwerpse binnenstad is daarbij de eerste zet. Het is het eerste kantoor in deze soort in Antwerpen en het eerste Select-kantoor buiten Limburg.

Het Select-kantoor wordt geleid door Ann Poleunis: “ASAP Select rekruteert hogere profielen, maar helpt ook om werknemers te laten doorgroeien in een bedrijf (talentbeheer, loopbaanbegeleiding) en te begeleiden bij een herstructurering of ontslag (outplacement).”

Opvallend: het nieuwe kantoor in de Karel Oomsstraat is sober, zonder opvallende logo’s en dito bestickering. Een ‘camouflagekantoor’ als het ware …

Ruben Peumans (ceo ASAP HR Group) duidt deze (on)opvallende inrichting: “ASAP Select gaat voor bedrijven gericht op zoek naar hogere profielen zoals managers, hogere bedienden of ingenieurs om een vacature  in te vullen. We screenen dus vaak mensen die al ergens aan de slag zijn en graag discreet solliciteren. Daarom kleden we dit kantoor neutraal in. Voor andere activiteiten, bijvoorbeeld uitzendarbeid, is zichtbaarheid net wél belangrijk. Daarom springen onze kantoren in het centrum van Antwerpen (Frankrijklei) en in de haven duidelijk in het oog.”

Een andere manier om aan de vraag naar discretie tegemoet te komen, is online solliciteren: “Vroeger moesten kandidaten op kantoor passeren voor een screening. Tegenwoordig evolueren we naar online testen, die je thuis kan invullen. Zo kan je digitaal – snel en van op afstand – naar de juiste competenties polsen en de persoonlijkheid en motivatie van kandidaten in kaart brengen.”

De opening van ASAP Select versterkt het Antwerpse kantorennetwerk van ASAP inhoudelijk, door extra dienstverlening aan te bieden. In de regio telt ASAP voorts verschillende uitzendkantoren. Het netwerk strekt zich uit van Boom, Schoten en Lier tot Mortsel, Wilrijk en Mechelen.

“In de Kempen zaten we nog met een blinde vlek qua uitzendarbeid”, geeft Ruben Peumans aan. “De voorbije maanden hebben we de temperatuur van de Kempische markt gemeten via een pop-up kantoor. Daaruit bleek dat de vraag voldoende groot is voor een permanente uitvalsbasis. Ter ondersteuning van de kantoren in Geel en
Turnhout, openen we daarom ook een nieuwe vestiging in Herentals (Bovenrij 9).”

De Antwerpse markt is specifiek, dus past ASAP de dienstverlening inzake uitzendarbeid hierop aan, besluit Ruben: “Zo specialiseren we ons in Antwerpen in de tewerkstelling van havenarbeiders en kunstenaars. Herentals is een algemeen interimkantoor, dat echter ook twee specialisten voor de bouwsector in huis heeft. Die segmentwerking is in een stroomversnelling geraakt sinds de overname van Ritmo.”

De ASAP HR Group is een toonaangevende HR Group, met 80 vestigingen in België. De activiteiten variëren van uitzendwerk, werving en selectie, loonadministratie en outplacement tot sociaaljuridisch advies, poetshulp via dienstencheques en integratie van HR-software.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.