Nieuws Antwerpen ASPEX wil vooral ook Waalse markt op

ASPEX wil vooral ook Waalse markt op

ASPEX wil vooral ook Waalse markt op

petrootjeASPEX, een zelfstandige business unit binnen de SD Worx group gaat onverminderd door op zijn elan. De Antwerpse softwarespecialist nam opnieuw enkele bijkomende mensen mee aan boord. “Wij gaan nog pro-actiever de markt op”, zegt directeur Petro Aerts.

ASPEX
commercialiseert datacenterdiensten in partnerships met softwareleveranciers en IT-resellers. De vraag naar software as a service toepassingen (Saas) voor boekhoud-, HR- en planningssoftware blijft onafgebroken stijgen. Ook Workspace, ASPEX’ virtuele desktop doet het uitstekend. De stijgende vraag naar cloudoplossingen is in dit opzicht de dynamiek achter het bedrijf. Steeds meer organisaties en bedrijven bekijken de mogelijkheid om oplossingen of zelfs volledige desktop omgevingen te gebruiken via de cloud. Voor de werknemer betekent dat mobiliteit en flexibiliteit, voor de werkgever een vaste kost per maand en geen zware investeringen.

De groei van het bedrijf is hoe dan ook toch wel merkwaardig. In die mate dat het hier overigens enkel om de inkomsten gaat die gegenereerd worden met de eigen klanten. De inkomsten die komen uit de dienstverleninbg aan SD Worx zelf zijn hierin niet verrekend. In 2014 wil  ASPEX het SaaS aanbod nog meer aanpassen in functie van de klant en zet het in op flexibiliteit en nabijheid. In dit opzicht zijn met Caroline Goyvaerts en Barbara Deheneffe twee nieuwe accountmanagers aangetreden die respectievelijk Vlaanderen en Wallonië gaan bewerken. Vooral Wallonië zou mooie perspectieven bieden. “Wij hebben de ambitie om op korte termijn ook in het Waalse landsgedeelte de eerste contracten te tekenen en projecten op te starten”, zegt verkoopsdirecteur Pascal de Ridder.

Als unit van de SD Worx groep, verwerkt ASPEX de payroll gegevens van meer dan één miljoen werknemers. Deze activiteit zorgt voor een continuïteit in omzet. Het zijn echter vooral de andere projecten via het indirect verkoopsmodel die in 2013 goed waren voor een omzetgroei van 20 procent.

Petro Aerts, business unit manager bij ASPEX in België: “We blijven groeien in een markt waarbij de concurrentie almaar moeilijker wordt. Wereldwijd wint niet alleen saas aan bekendheid, ook de vraag naar online desktop stijgt. Dit laatste hebben we met name te danken aan grote multinationals als Amazon en Citrix. Voor ons een troef, want ons aanbod past daar perfect naast. We zijn er voor de kleine en middelgrote bedrijven die flexibiliteit, zekerheid en nabijheid wensen”.

Met behulp van een nieuwe startpagina rond SaaS-diensten krijgen partners voortaan alle tools in handen om hun oplossing gemakkelijk en op maat aan te bieden aan de eindklant. Tot op een bepaald niveau, kunnen ook controles uitgevoerd worden. “In een Snowden-tijdperk is dit zeker een geruststellende factor. Onze partners krijgen als het ware een Zwitsers zakmes aangereikt en kiezen zelf welke functionaliteit ze willen gebruiken”, verklaart Petro Aerts.

In hetzelfde objectief om partners en klanten de flexibiliteit te geven, koppelt ASPEX zijn datacenter aan publieke cloud-omgevingen zoals die van Microsoft Azure. Deze hybriede setup maakt het bedrijven mogelijk naadloos diensten af te nemen vanuit verschillende datacentra.

ASPEX telt oa. Kluwer, SDE, Sphinx-IT, Astena, Protime en C-Logic/Unit4 tot zijn klantenbestand.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.