Nieuws Antwerpen ATAB wordt IKO

ATAB wordt IKO

ATAB wordt IKO

dirkdirkDe producent van roofing op platte daken, ATAB wordt omgedoopt tot IKO. ATAB werd in het jaar 2000 overgenomen door de Canadese groep IKO. Van traditionele fabrikant van roofing is het bedrijf ondertussen omgebouwd tot een specialist in dakdichting-, waterdichting- en isolatiesystemen.

ATAB
: dat was Antwerp Teer and Asfalt Bedrijf. De onderneming heeft bijna 100 jaar mee de industriƫle ontwikkelingen in Antwerpen mee bepaald. Sinds de overname door de Canadezen gaat het evenwel een andere richting uit. Het gaat erom dat de vlag onderhand de lading niet meer dekt. In een gesprek met de reactie van het tijdschrift Ondernemen van Voka Antwerpen Waasland geeft gedelegeerd bestuurder Dirk Theuns aan dat het bedrijf zich voortaan focust op de productie en de verkoop van bitumen en kunststof banen, vloeibare waterdichtingssystemen en isolatie.

Het bedrijf gebruikt in dit opzicht de naam IKO voor het hele productengamma: IKO Carrara voor dakdichting, IKO Pro voor vloeibare waterdichting en IKO Enertherm voor de isolatieplaten uit polyurethaan. De aannemingsactiviteiten van de dakwerken worden daarbij afgesplitst en verzelfstandigd. Voor die activiteit blijft de naam ATAB behouden.

De Canadezen hebben van hun kant de Antwerpse dochteronderneming gepositioneerd als de Europese hoofdzetel en het R and D center van de IKO Group.

De onderneming heeft zich ook aangemeld als een pilootbedrijf van de industriezone Blue Gate Antwerp, de oude site van Petroleum Zuid die vandaag wordt ontwikkeld als een eco-effectief bedrijfsterrein.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.