Nieuws Antwerpen Atelier voor creatieve ‘makers’

Atelier voor creatieve ‘makers’

Atelier voor creatieve ‘makers’

fabermakerspaceHeb je een idee en wil je het uitvoeren samen met gelijkgezinde ontwerpers en andere creatieve geesten? Dan is er nu goed nieuws voor jou. Met Faber Makerspace heeft Antwerpen nu een ‘maker’ atelier waar je, naast collega-ontwerpers en creatievelingen, ook de noodzakelijke apparatuur kan vinden. Ze hebben zowel ‘klassieke’ apparaten als de nieuwste technologieën ter beschikking.  Je vindt er onder andere een lasercutter, 3D printers en zelfs een zeefdrukruimte.

Faber Makerspace wil de uitwisseling van ervaringen tussen makers stimuleren en de drempel om te creëren verlagen. Je kan er terecht om samen met anderen ontwerpen te testen, prototypes te maken, nieuwe fabricageprocessen te ontwikkelen en zelfs een eerste oplage te produceren.

Faber Makerspace is een knipoog naar de “Homo Faber” — Latijn voor “De mens die maakt” — een theoretische term die stelt dat mensen wezens zijn met een aangeboren drang tot arbeid en creativiteit. Ze zetten hierbij de eigen leefomgeving naar hun hand door werktuigen en techniek te ontwikkelen.

Het in-house ontwerptraject van Faber Makerspace geeft jonge ontwerpers de kans om door middel van een professionele begeleiding en het gebruik van diverse werktuigen een nieuw product te ontwikkelen.

Als je zelf geen tijd hebt maar je hebt een idee waarvan je denkt dat het de moeite waard is om uit te werken,  dan wordt er ook een makerservice aangeboden (lasercut, 3D printen, CNC, zeefdruk,…) voor particulieren, studenten, vormgevers, architecten, makers en niet-makers.

Faber Makerspace werd in 2016 opgericht door Sanne Hendrickx en wordt ondersteund door Pinkeye designstudio.

Fabermakerspace bevindt zich op het Hessenplein 2, 2000 Antwerpen
www.fabermakerspace.be

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.