Nieuws Antwerpen Atlas Copco brengt hoofdzetel Rental divisie naar België

Atlas Copco brengt hoofdzetel Rental divisie naar België

Atlas Copco brengt hoofdzetel Rental divisie naar België

De Zweedse machinebouwer Atlas Copco  brengt de hoofdzetel van de Rental Divisie van Houston, USA naar België. De nieuwe site in Boom wordt het verhuurcentrum voor professionele persluchttoestellen. Het betreft toestellen voor olievrije perslucht, stikstof – en stroomvoorziening. Vanuit Atlas Copco Rental vertrekken machines naar meer dan 160 industriesectoren binnen en buiten Europa. Het nieuwe gebouw is afgelopen vrijdag plechtig geopend.

Atlas Copco Rental Europe verhuist van Rumst naar een nieuwe site in Boom omdat het huidige gebouw te klein geworden is door de groeiende verhuuractiviteiten. Op vijf jaar tijd groeide Rental Europe uit tot grootste entiteit binnen de Rental divisie, een divisie die dit jaar 10 jaar bestaat.  Dat is meteen de reden waarom het wereldhoofdkwartier van die divisie van Houston naar Belgie komt.

Aannemer Mathieu Gijbels was verantwoordelijk voor de bouwwerken. Hij bouwde een moderne fabriekshal met verschillende open ruimtes rond een patio, die het leggen van formele en informele ontmoetingen vergemakkelijkt.

Door de verhuis brengt Atlas Copco een tweede hoofdzetel naar België. Wilrijk huisvest de wereldwijde hoofdzetel voor de compressorendivisie en de constructiedivisie. In Wilrijk ontwikkelt en produceert men olievrije en oliegeïnjecteerde compressoren, mobiele luchtcompressoren, turbocompressoren, uitrustingen voor luchtbehandeling en luchtbeheerssystemen.

Typische projecten voor Atlas Copco Rental zijn druktesten van nieuwe pijpleidingen in de petrochemie of het overbruggen van piekmomenten in de maakindustrie. Atlas Copco Rental Europe bezit een jonge vloot met de meest efficiënte machines die zo duurzaam mogelijk omgaan met energie.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.