Nieuws Antwerpen Atlas Copco verkiest Wilrijk boven Chinese Wuxi

Atlas Copco verkiest Wilrijk boven Chinese Wuxi

Atlas Copco verkiest Wilrijk boven Chinese Wuxi

ronny letenDe Zweedse groep Atlas Copco investeert 15 miljoen euro in zijn vestiging in Wilrijk. Het bedrijf gaat er de productie van rotors verder uitbouwen, het belangrijkste onderdeel van compressoren.

Opmerkelijk is dan wel dat de fabriek in Wilrijk het in de interne vergelijking binnen de groep kon halen op de vestiging van Atlas Copco in het Chinese Wuxi. Wuxi was eveneens in de running voor de investering maar moest het in de globale competiviteitsvergelijking afleggen tegen Wilrijk.

De investering in Wilrijk werd aangekondigd door Ronny Leten, de Vlaamse CEO van Atlas Copco op een evenement van de technologiefederatie Agoria. Ronny Leten was in een vorig leven ook gedelegeerd bestuurder van de fabriek in Wilrijk. “Dit is daarom geen favoritisme ten aanzien van Wilrijk”, zei Leten. “Dat kunnen wij ons als groep niet permitteren. De beslissing is genomen op basis van de vaststelling dat Wilrijk bij het bekijken van het totale plaatje toch competitiever was dan Wuxi.”

Leten beklemtoonde daarbij ook het belang van de technologische ontwikkelingen in Vlaanderen. Volgens hem is Vlaanderen echt nog wel een thuishaven voor de maakindustrie “indien onze ondernemingen blijven investeren in technologische ontwikkelingen. De komende regeringen moeten daarom de focus lebben op industrieel beleid want ook dat is sociaal beleid”, zei hij.

De fabriek van Atlas Copco is binnen de wereldwijde Zweedse groep “de universiteit van de compressoren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.