AtlasCopco2

Atlas Copco versterkt klimaatambities met Science Based Targets

Engineering bedrijf Atlas Copco zet zich in voor een betere toekomst en versterkt haar klimaatambities. Er worden absolute reductiedoelstellingen gesteld voor de hele waardeketen waarin België, en dus ook de sites in Wilrijk en Boom, een belangrijke rol zal spelen.

Atlas Copco is al langer bezig met duurzaamheidsdoelstellingen en verminderde sinds 2018 haar uitstoot reeds met 28%. “Wij dragen bij tot de transformatie naar een koolstofvrije wereld door technologieën en producten te ontwikkelen die nodig zijn voor warmterecuperatie, hernieuwbare energiebronnen en de vermindering van broeikasgassen”, verklaart Vagner Rego, Business Area President van de Compressor Technique divisie.

Doordat Atlas Copco focust op de ontwikkeling van energie-efficiënte oplossingen zorgt dit ervoor dat hun klanten over de hele wereld hun uitstoot in broeikasgassen kunnen verlagen. Op die manier kan het bedrijf een grote impact maken. “Door onze producten te verduurzamen, verkleinen we niet enkel onze eigen CO2-uitstoot, maar ondersteunen we ook de klimaatambities van onze klanten”, vertelt Vagner Rego.

Met de nieuwe doelstellingen, die zijn goedgekeurd door het Science Based Target initiatief,  respecteer het bedrijf ook het klimaatakkoord van Parijs uit 2015. Het Science Based Target initiatief is een partnerschap tussen onder andere WWF en het United Nations Global Compact.