Nieuws Antwerpen Atro zet onderhoudsdienst op

Atro zet onderhoudsdienst op

Atro zet onderhoudsdienst op

atroVanuit de hoofdzetel op de bedrijvensite Campus Coppens in Brasschaat realiseert Atro grote bouwprojecten in heel Vlaanderen. Daartoe behoren geregeld ook zogenaamde DBFM-projecten en Projecten voor Scholen van Morgen. In deze gevallen moet het bouwbedrijf onder strikte voorwaarden ook de maintenance van de realisaties op zich nemen. Dat gaf onlangs aanleiding tot de opstart van Atro Service, een eigen afdeling voor de uitvoering van onderhoud en kleinere bouwwerken.

“Voor projecten onder de noemer Scholen van Morgen gelden strenge regels voor de maintenance door het bouwbedrijf. We zijn verplicht om gedurende 30 jaar intensief het onderhoud te doen van deze projecten na realisatie. Hierbij moeten we snel reageren op basis van prioriteiten. Regelmatige inspecties kaderen in het preventief onderhoud. Er is ook vervangingsonderhoud nodig en daarnaast zijn er de wettelijke controles onder meer op valbescherming”, vertelt ingenieur Peggy Vandesande, manager van Atro Service.

“Atro heeft heel wat ervaring op het vlak van maintenance. Dat onderdeel willen we nu specifiek uitbreiden. Vandaar de recente opstart van Atro Service, waarmee we ons focussen op de maintenance van gebouwen in diverse sectoren. Dat kunnen scholen, ziekenhuizen of gemeentelijke infrastructuur zijn. Ook provinciale gebouwen, rvt’s en logistieke gebouwen komen hiervoor in aanmerking. Zo hebben we een onderhoudscontract met AG Vespa voor gebouwen van de Stad Antwerpen. Een vloer vervangen bijvoorbeeld valt daar ook onder.”

Naast onderhoud kan Atro Service ook kleinere bouwwerken voor zijn rekening nemen. Een voorbeeld is de renovatie van het Colmarrestaurant vlakbij het zwembad Wezenberg in Antwerpen.

Eind 2014 werd de bedrijfstak Bouw van Aannemingen Van Wellen uit Kapellen omgedoopt tot Atro. De naamsverandering volgde op de overname van Van Wellen Wegenbouw door Aswebo uit Drongen. De loskoppeling kwam er op initiatief van hoofdaandeelhouder CFE. Voor de nieuwe start nam Atro toen zijn intrek in de kantoren op de site Campus Coppens in Brasschaat. Het bedrijf heeft op dit moment ongeveer 40 mensen in dienst.

Voor een vlotte dienstverlening op het vlak van maintenance is er onder de koepel van CFE een helpdesk actief. Technische problemen worden opgevangen door Be Maintenance. Atro Service buigt zich over bouwkundige aangelegenheden.

Foto: Atro opereert vanuit de site Campus Coppens in Brasschaat.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.