Nieuws Antwerpen Aurelium vaste partner voor STABO en AR-TE

Aurelium vaste partner voor STABO en AR-TE

Aurelium vaste partner voor STABO en AR-TE

koentjeAurelium uit Kontich heeft de IT-infrastructuur van het Leuvense architectenbureau/studiebureau EIM uitgebreid en voor een update gezorgd. EIM staat voor Engineers in Management en brengt de architecten van AR-TE en de ingenieurs van STABO bijeen.

STABO is reeds meer dan 40 jaar een gevestigde waarde in het Leuvense als zelfstandig ingenieurs-, ontwerp- en coördinatiebureau gespecialiseerd in oa stabiliteitsstudies, de duurzaamheidsproblematiek, technieken en milieu. .

Na de inbreng in 1995 van de bedrijfstak ‘architectuur’ in het hiertoe opgerichte AR-TE, werken STABO en AR-TE ook regelmatig samen aan geïntegreerde opdrachten in de sector van ziekenhuizen, ouderenhuisvesting, onderwijs, kantoren, industriebouw en utiliteitsbouw.

In 2011 hebben STABO en AR-TE gezamenlijk Engineers In Management (EIM) opgericht om activiteiten m.b.t. uitvoeringscoördinatie, dagelijks toezicht op de werf, etc. in onder te brengen.

Zo is de groep STABO – AR-TE – EIM gegroeid tot een team van gezamenlijk ca. 115 medewerkers. “Om ook op het vlak van IT op deze constante groei te kunnen inspelen, werken we al enkele jaren samen met Aurelium”, zegt zaakvoerder Patrick Desutter.

Als trusted advisor en IT-partner neemt Aurelium de 2nd en 3rd line support voor zijn rekening en voert het in nauw overleg met de IT-verantwoordelijke van de groep STABO – AR-TE – EIM de nodige projecten uit. Deze projecten worden door Aurelium volledig uitgewerkt, voorgesteld en uitgevoerd.

De verhuis in 2012 naar het nieuwe gebouw in Leuven was zo’n project. Er moest een redundante, gevirtualiseerde omgeving voorzien worden die voldoende krachtig was en de nodige flexibiliteit op vlak van storage en performance kon bieden. Een combinatie van Dell PowerEdge servers op VMware en Dell Equallogic als storage-omgeving boden toen de beste oplossing.

Onlangs was ook de backup-omgeving aan uitbreiding toe. Onder druk van de sterke groei en het aan belang winnen van 3D grafische modellen, nam de hoeveelheid te back-uppen data immers enorm toe. Aurelium herzag de aanwezige backup-oplossing, paste de HP hardware aan waar nodig en voorzag ook de nodige uitbreidingen. Zo konden eerder gemaakte investeringen maximaal blijven renderen en werd er met een minimale extra kost een oplossing gevonden voor het gestelde probleem.

“Samen met de klant probeert Aurelium steeds naar de meest optimale oplossing te werken”, heet het in Kontich. “De oplossing moet niet alleen technisch voldoen, maar moet ook passen bij het budget van de klant. Alleen zo ontstaat een wederzijds vertrouwen dat de basis vormt voor de jarenlange relaties die Aurelium met haar klanten opbouwt.”

Pakweg 25 jaar na de opstart in de verkoop van PC’s en servers is Aurelium uitgegroeid tot een gerespecteerde onderneming. Het bedrijf van Koen Slootmaeckers biedt KMO’s ICT-diensten aan. Het bedrijf presenteert zich in dit opzicht “als de externe ICT-afdeling van elke KMO.”

Het ging al die jaren in stijgende lijn. Ook nu nog. Ondanks alles. “We hebben een klantenbestand van pakweg 450 ondernemingen. Ons is het er vooral om te doen om die hard werkende ondernemingen inventieve oplossingen aan te bieden waardoor ze hun kosten nog beter kunnen beheersen en dus ook meer rentabiliteit realiseren. Wij stellen het dusdanig voor dat wij effectief dé antwoorden hebben op de problemen van vandaag.”

Met een omzetcijfer van nu al meer dan 7 miljoen euro zit er ongetwijfeld nog meer groei in de markt, heet het bij Aurelium. “Wij bouwen verder op de unieke combinatie van technologische kennis, de beschikbaarheid van bekwame resources remote en ter plaatse en de omkadering met project managers, proces analisten, ervaren consultants en lesgevers. Wij garanderen de klanten de voordelen van een eigen ICT-afdeling maar dan aan een fractie van de kostprijs ervan.”

Aurelium heeft in de expansiefase enkele managers mee opgenomen in het kapitaal van de firma. “Op die manier willen wij het draagvlak en de continuïteit van de firma vergroten”, zegt Koen Slootmaeckers.

Foto: Koen Slootmaeckers

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.