Nieuws Antwerpen Avantida zet Poolse antenne op

Avantida zet Poolse antenne op

Avantida zet Poolse antenne op

avantjeAvantida heeft een eigen kantoor geopend in het Poolse Krakau. Vijf nieuwe medewerkers bemannen er de servicedesk van het Antwerpse softwarebedrijf. Ze gaan er de klanten helpen bij de toepassing van de technologie in het Engels, het Duits en het Pools. Ze gaan er tevens de software van Avantida verder ontwikkelen.

Je bent er ongetwijfeld vertrouwd mee: de metershoge muren aan containers in de haven van Antwerpen. Containers die daar precies al vele weken staan. Daar gaat het nu net om bij Avantida, een enthousiaste start-up die het gebruik van geïmmobiliseerde containers wil verbeteren. Door ze permanent te laten hergebruiken bij verschillende rederijen en transportbedrijven.

Lege containers zijn effectief een zware kost voor de havenbedrijven. Een container kost makkelijk tot 3000 euro per stuk maar beweegt alles bijeen slechts 20 keer op jaarbasis. Tijdens de overige dagen worden ze veelal doelloos opgestapeld.

Patrick De Deken, Luc De Clerck en Mark De Keyzer hebben de problematiek samen met enkele IT-jongens aangepakt en in de cloudtoepassing, reUSe het hergebruik van de containers opgegevoerd. Het gaat erom dat Avantida functioneert als een neutrale partij tussen de rederijen en de transporteurs. De bedrijven vragen bij Avantida het hergebruik van een container aan en krijgen daartoe al dan niet het fiat van het bedrijf. Op die manier realiseert iedereen een sterke efficiëncyverbetering. Door niet langer met lege containers te rijden heeft Avantida verleden jaar 100.000 zinloze ritten verijdeld.

Avantida realiseerde verleden jaar een omzet van 2,8 miljoen euro, liefst 65% meer dan in 2013. Het objectief ligt voor dit jaar zelfs op 4,5 miljoen euro.

De jonge start-up stelt vandaag zo’n 15 mensen tewerk. Daaronder vooral IT-jongens die rechtstreeks op de datacenters van Microsoft programmeren in de cloud Azure.

Foto: Ceo Luc De Clerck van Avantida.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.