Nieuws Antwerpen Award voor Stoopen and Meeus

Award voor Stoopen and Meeus

Award voor Stoopen and Meeus

marleenStoopen and Meeus uit Hoboken kreeg dit jaar van Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland de Lifetime Achievement Award overhandigd. Het huidige bedrijf werd opgestart in 1894 en heeft al die jaren pigmenten en kleurstoffen gemengd en verhandeld. Volgens historische documenten lagen er al in 1895 in het Egyptische Alexandrië voorraden van Stoopen and Meeus. Het bedrijf exporteerde toen immers geregeld naar het Midden-Oosten waar de kleuren zeer gegeerd waren.

De facto is Stoopen and Meeus al 145 jaar oud. Het bedrijf werd destijds gesticht als De Vos – Persenaire en opereerde vanuit de Tabaksvest. In verscheidene bewegingen in het kapitaal kwam het bedrijf uiteindelijk in Hoboken terecht waar het vandaag aangestuurd wordt door Marleen Demeyer.

Naast pigmenten en kleurstoffen die vooral naar de bouwsector gaan produceert Stoopen and Meeus ook minerale poederverven zoals kalei-, kalk-, stuc- en leemverf. Die vinden hun weg naar de klanten via verfgroothandels en exportorganisaties over de hele wereld.

Met 12 personeelsleden en een omzet over 2014 van 3,8 miljoen euro is Stoopen and Meeus een van die typische Vlaamse KMO’s die al die jaren verder zijn blijven doorgroeien. De knowhow van het bedrijf is nu eenmaal uniek. Ondertussen wordt een nieuwe productiehall gebouwd en wordt het machinepark verder gespecialiseerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.