Nieuws Antwerpen AXA Bank en Crelan zien werknemers graag terugkomen naar kantoor

AXA Bank en Crelan zien werknemers graag terugkomen naar kantoor

Foto Jan Van der Perre

AXA Bank en Crelan zien werknemers graag terugkomen naar kantoor

BERCHEM – Op het hoofdkantoor van AXA Bank en Crelan was telewerk al voor corona stevig ingeburgerd. Thuiswerkers die nu graag wat meer naar kantoor afzakken om te besparen op energie, zijn zeker welkom. “Flexibiliteit staat bij ons centraal.”

Begin vorig jaar gingen we langs bij AXA Bank. Het bedrijf, dat voor de coronacrisis twee thuiswerkdagen per week toeliet, gaf toen al aan dat werknemers na de pandemie volledig vrij zouden zijn. “Mensen kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om de ene week vijf dagen per week thuis te werken en de volgende week twee dagen naar kantoor te gaan”, klonk het.

Vandaag is dat beleid ongewijzigd. “We werken volgens dezelfde CAO”, zegt woordvoerder Lisa Pieters. “Het kantoor is een ontmoetingsplek. Sommige collega’s werken van thuis als het kan en komen naar kantoor voor vergaderingen.”

Aanpassen, niet afbouwen

De bank heeft zijn kantoor tijdens corona niet afgebouwd, maar wel aangepast. “Het aantal individuele bureaus is verminderd, maar we hebben geïnvesteerd om de werkplek aantrekkelijker te maken. Begin dit jaar hebben we een nieuw restaurant geopend en sinds mei is er een nieuwe coworkingplek.”

Sinds begin deze maand is het opmerkelijk drukker op kantoor. “Of dat te maken heeft met de energieprijzen, is te vroeg om te zeggen. Dat we dit najaar voor het eerst sinds corona meer activiteiten plannen op kantoor, speelt zeker mee. Daarnaast zijn we begin dit jaar overgenomen door Crelan. Er is nood om de nieuwe collega’s te leren kennen.”

Afterwork drinks

Olivier Verhulst uit Putte, specialist digitaal bankieren bij AXA Bank, gaf in het artikel begin 2021 aan dat hij een tot drie dagen per week naar kantoor zou gaan. Dat blijkt vandaag een goede inschatting. “Ik ben ongeveer twee dagen per week op kantoor”, zegt hij. “Het is heel handig om van week tot week te beslissen. Zo kan ik thuiswerk inplannen als ik de kinderen ergens moet oppikken.”

Olivier heeft er nog niet echt over nagedacht of hij meer naar kantoor zal komen om zijn energiefactuur te drukken. “Ik heb het geluk dat ik nog een goed vast contract heb. Dat loopt eind dit jaar ook wel af. Als ik dan zie dat het veel goedkoper is om op kantoor te gaan werken, zal ik dat wel overwegen.”

Belangrijker is de toegenomen activiteit op kantoor. “De informele activiteiten, zoals afterwork drinks, zijn zeker een reden voor mij om meer naar kantoor te gaan. Het gros van het werk kan op afstand, maar de informele sociale contacten zijn toch ook belangrijk.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.