Axa Bank Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Axa Bank wordt in weekend van 8 en 9 juni geïntegreerd in Crelan

De integratie van de banken Crelan en Axa Bank in één entiteit, die Crelan zal gaan heten, is gepland voor het weekend van 8 en 9 juni. Dat heeft Axa Bank dinsdag gemeld in een brief aan haar klanten.

De fusie zal volledig afgerond zijn op maandag 10 juni. De nieuwe structuur wordt de vijfde grootste bank van het land, achter het kwartet BNP Paribas Fortis, Belfius, ING en KBC.

In dat weekend in juni worden de gegevens van bijna 850.000 klanten van Axa Bank en iets meer dan 300 bankkantoren overgedragen en geïntegreerd in het IT-platform van Crelan. Om de overdracht van de gegevens en bankproducten mogelijk te maken, zullen alle kantoren van Axa Bank uitzonderlijk gesloten zijn, waarschuwt de bank in een brief aan haar klanten. "Bepaalde diensten kunnen verstoord of niet beschikbaar zijn. We verontschuldigen ons voor het ongemak dat hierbij kan optreden", aldus de bank.

De afgelopen maanden zijn er uitgebreide testfases uitgevoerd om gegevensoverdrachten te simuleren en te controleren of de migratieprotocollen goed werken. Klanten kunnen veel informatie over de operatie vinden op axabank.be/info-fusie.

Zodra de fusie is afgerond, kunnen klanten van Axa Bank de platformen van Crelan gebruiken, waaronder de mobiele applicatie van Crelan, om verbinding te maken met hun rekeningen. De rekeningnummers en het BIC-nummer blijven hetzelfde.

De debetkaart van Axa Bank blijft normaal werken. Axa Bank-klanten krijgen binnen enkele maanden tot een jaar na de fusie een nieuwe Crelan-debetkaart. De kredietkaarten van Axa Bank blijven geldig tot hun vervaldatum, dan worden ze automatisch vervangen door een kredietkaart van Crelan. Lopende kredieten worden automatisch overgenomen en beheerd door Crelan na de fusie.

De mobiele app en de diensten voor online bankieren van Axa Bank zullen na de afronding van de fusie niet meer actief zijn. Het merk Axa Bank zal ook verdwijnen uit het Belgische banklandschap.