Nieuws Antwerpen Axel Vervoordt begint aan de verbouwing van het M HKA

Axel Vervoordt begint aan de verbouwing van het M HKA

Axel Vervoordt begint aan de verbouwing van het M HKA

Volgende maandag 6 februari sluit het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) voor een groot gedeelte zijn deuren tot 27 april 2017. Kunsthandelaar, designer en woonfilosoof Axel Vervoordt zal het M HKA hertekenen.
Door de verbouwingswerken zullen de gelijkvloerse verdieping en de eerste, tweede en derde verdieping bijna drie maanden niet toegankelijk zijn voor het publiek. De vierde, vijfde en zesde verdieping blijven open, net als het M HKAFE en de presentaties in de Inbox- en Lodgers-ruimtes.

Op het gelijkvloers van het museum zal na de verbouwing een gedeelte gereserveerd worden voor een gratis toegankelijke permanente basiscollectie met referentiewerken van onder meer Panamarenko, Luc Tuymans, Jan Fabre en Jimmie Durham. De bibliotheek en leeszaal worden in de nieuwe inkom ondergebracht en zullen door de centrale opstelling een aantrekkingspool vormen.

De look van het museum wordt compleet geherdefinieerd met een nieuwe onthaalinfrastructuur die afgestemd zal zijn op een breed publiek. De bedoeling is dat het M HKA de stap zet van kunsthal naar museale werking.
Voor de herinrichting en bijkomende taken van het M HKA, zoals bijvoorbeeld ook het beheer van kunstenaarsarchieven, trekt de Vlaamse overheid een budget van 1,3 miljoen euro uit.

Met de verbouwing wil het M HKA zich meer positioneren als culturele ontmoetingsplaats om met de Vlaamse beeldcultuur en topkunstenaars kennis te maken. Dit kadert in het project ‘Vlaamse Meesters’ van de Vlaamse regering om Vlaanderen op de kaart te zetten als internationaal historisch en hedendaags beeldende kunstencentrum.

Op 27 april volgt de feestelijke heropening gepaard gaande met enkele nieuwe tijdelijke tentoonstellingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.