Nieuws Antwerpen Aziatische keuken stelt zich voor in de Waagnatie

Aziatische keuken stelt zich voor in de Waagnatie

Aziatische keuken stelt zich voor in de Waagnatie

chinees-nieuwjaarOp 4 en 5 februari 2017 organiseert Asian Events in Antwerpen, een nieuw foodfestival waarin Azië centraal staat. Liefhebbers van Asian Food kunnen er proeven van al het heerlijks dat de Aziatische keuken te bieden heeft.

De Aziatische cultuur is – letterlijk en figuurlijk – hot. De vraag naar Aziatische producten en voedsel blijft stijgen: liefhebbers van die keuken krijgen er niet genoeg van. Op die stijgende vraag biedt Asian Events een antwoord met een nieuw festival in de Antwerpse Waagnatie, begin februari.

Die data zijn niet toevallig gekozen. Het is dan het Chinese Nieuwjaar, dat plaatsvindt op 28 januari. Geen beter moment denkbaar dus om de Aziatische keuken voor te stellen.  ‘China neemt een belangrijke plaats in op ons festival, maar we maken van deze gelegenheid gebruik om heel Azië in de kijker te zetten. Het festival in februari biedt de totaalervaring van een reis door Azië’ zeggen de organisatoren.

Een Aziatisch foodfestival is nieuw voor Vlaanderen. Aziatische eetstalletjes uit onder andere Korea, Vietnam, China, Thailand, India en Indonesië schotelen de bezoeker culinair hoogstaande en traditionele gerechten voor. De liefhebber kan er genieten van het exotisch smakenpalet van het Verre Oosten. Fans van de Japanse keuken kunnen hun hart ophalen dankzij het “Internationaal Sushi festival”.

Naast het aspect voeding zal u kunnen kennismaken met andere aspecten van de Aziatische cultuur, zoals een Chinese Leeuwendans, een Ninja met vuurwapens en luchtacrobatie.  Dat zijn maar een paar attracties uit het aanbod om de Aziatische sfeer helemaal tot in Antwerpen brengen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.