Nieuws Antwerpen Azijnpoeders uit Zoersel over hele wereld

Azijnpoeders uit Zoersel over hele wereld

Azijnpoeders uit Zoersel over hele wereld

azijnMaarten Jordaens, eigenaar van het bedrijfje ICARE4-FOOD uit Zoersel, heeft zijn azijnpoeders verkocht aan Albert en Ferran Adria, de voormalige uitbaters van het Spaanse toprestaurant El Bulli. Ze worden opgenomen in de productlijn ‘Texturas by Albert y Ferran Adria’ en wereldwijd verkocht. “In België maakten wij 50 kilo per jaar. De eerste bestelling uit Spanje bedraagt al het tienvoudige”, zegt hij.

De ontwikkeling van de azijnpoeders gebeurde samen met de bekende chef Roger van Damme van Het Gebaar in Antwerpen, waar Jordaens drie jaar werkte. Voordien liep hij ook stage bij Sergio Herman. “Roger streeft in zijn patisserie naar een mooie zoet-zuurbalans maar het probleem daarbij is het vocht. We zijn daar verder op gaan zoeken en uiteindelijk uitgekomen bij de azijnpoeders. Roger gebruikt ze al een hele tijd.”

ICARE4-FOOD legt zich onder meer toe op product- en conceptontwikkeling voor de voedingsindustrie en de gastronomie. “Ik heb het voordeel dat ik met mijn verleden de taal spreek van de chefs”, vertelt Maarten Jordaens. “De azijnpoeders werden opgemerkt door Albert en Ferran Adria en zij gebruiken ze nu al in hun restaurant Tickets in Barcelona. Ze vonden die zo goed dat ze die in hun eigen Texturas-lijn wilden hebben. We zijn met hen overeengekomen dat wij onze productlijn stoppen en dat zij ze onder hun naam wereldwijd gaan verkopen.”

Het Zoerselse bedrijfje, dat Maarten Jordaens (26 j.) samen met zijn vader runt, laat volgens het eigen receptuur de poeders elders produceren en verkoopt ze dan aan de Adria-broers. Die zorgen voor de verdere verpakking en labeling. “Over enkele weken zijn ze beschikbaar bij hun wereldwijde verdelers”, aldus Jordaens, die eraan toevoegt dat hij momenteel nog bezig is met tal van andere projecten waaronder “de verwerking van een typisch Belgisch product dat in het buitenland veel potentieel heeft”. ICARE4-FOOD werd amper twee jaar geleden opgericht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.